Živi bili i Milu uskoro pili

Ljepota craft ili zanatskog pivarstva leži u tome što se naglasak stavlja na kvalitetu sastojaka i aromu piva. Craft pokret se vraća tradicionalnim sastojcima piva. Stoljećima se pivo proizvodilo od ječmenog slada, hmelja, kvasca i vode, a danas je sloboda izbora majstorima pivarima u korištenju sastojaka po svome izboru nikad veća, ali isključivo prirodnih i zdravih sastojaka.
Mlada dugoratska pivovara "Barilo" i njen vlasnik i meštar od piva Tomislav Raos uskoro izlaze u javnost sa svojim prvim svijetlim pivom pod nazivom "MILA". Naravno, pivo je nazvano po Poljičkoj heroini Mili Gojsalić, a po stilu je Golden ale pivo. Golden ale je vrsta piva kojeg odlikuje svijetla boja i mekoća okusa. Ta vrsta Ale piva je po okusu najbliža lager pivima. Idealna je za ljetnje vrućine. Poljičko pivo "Mila" proizvodi se od 4 vrste ječmenog slada i 4 vrste hmelja. Od 8 verzija Mile, koje je nekolicina ljubitelja piva već degustirala, ova verzija je dobila najbolje ocjene. Poljičko pivo "Mila" na svojoj etiketi imati će i QR kod koji će voditi do stranice koja će turistima i svim zainteresiranima približiti povijest ovog našeg kraja - Poljica!
Pivo je tu, pa što se čeka, kad ćemo ga više probati i moći kupiti? Uskoro, poručuje mladi dugoratski pivar Tomislav Raos, koji moli za još malo strpljenja i razumijevanje dok ne finalizira bitku s poslovično (ne)poduzetnom hrvatskom birokracijom. Živi bili i Milu pili!

Izvor: Pivara Barilo Dugi Rat

Živi bili i poljičko pivo Milu pili

Živi bili i poljičko pivo Milu pili, pivnica Barilo Dugi Rat

 

Povezani članci

Who's Online

We have 282 guests and no members online