Zatvara se Brnistra: Od Gata do Omiša čak 30 kilometara

cesta BrnistraTijekom sljedećih petnaestak dana Hrvatske će ceste, zbog rekonstrukcije, zatvoriti cestu od Naklica i Gata do Omiša na predjelu Brnistra. To je jedina cesta koja stanovnike Omiškog zaleđa povezuje s gradom na ušću Cetine pa su mještani s razlogom u panici jer će nakon zatvaranja do radnog mjesta, škole ili vrtića morati putovati gotovo 30 kilometara. Primjerice, stanovnike Gata do Omiša sada dijeli sedam kilometara, a budu li koristili alternativni pravac koji planiraju osigurati Hrvatske ceste morat će prevaliti tri puta veći put, čak 25 kilometara! - Budući je to stanovnicima omiškog zaleđa jedina zamjena za Jadransku magistralu od Stobreča do Omiša za lokalno stanovništvo ćemo napraviti jedan alternativni pravac kako bi im omogućili da unatoč zatvaranju mogu održavati normalnu vezu s Omišom. Moći će ići od Kostanja,  Podgrađa i Pavića mosta te dalje prema Kućićima i Omišu - kazala je Ines Brajević, novinarki portala Dalmacijanews Ivana Bekavac iz Hrvatskih cesta  ...


ZATVARA SE BRNISTRA

Piše: Ines Brajević / Dalmacijanews.com
Foto: Oldtimer klub Split
Izvor:
Dalmacijanews.com

Točan datum zatvaranja prometnice još nije poznat, a ne zna se ni koliko će dugo biti zatvorena. No, sigurno je da će rekonstrukcija potrajati barem nekoliko mjeseci. Radi se o sada preuskoj cesti punoj serpentina, a dionica od Omiša do križanja Naklice - Gata zadnji je dio ceste koja se počela graditi još 2003. godine.

Neven Matijević, voditelj ispostave Hrvatskih cesta u Splitu, najavio je da bi radovi trebali biti završeni do početka iduće turističke sezone. Inače, posao rekonstrukcije Brnistre dobila je tvrtka Koteks Osijek koja je u vlasništvu Drage Tadića, poduzetnika kojeg je javnost upoznala u aferi "Glavaš" oko podmićivanja sudaca Vrhovnog suda. Tadić se u istrazi iskristalizirao kao glavni operativac u spašavanju Branimira Glavaša od zatvorske kazne.

Povezani članci

Who's Online

We have 341 guests and no members online