Iron Maiden nastupaju 27. srpnja u Spaladium Areni

Iron Maiden vraćaju se u Split, potvrdili su koncert koji će se održati 27. srpnja u Spaladium Areni. Na 30. godišnjicu svog prvog nastupa u Hrvatskoj (Dom sportova u Zagrebu, rujan 1986.), ova institucija žestoke glazbe ponovo dolazi u Split, u sklopu The Book of Souls turneje na kojoj će nekoliko puta obići cijeli svijet svirajući kombinaciju novog albuma i best of set liste na rasprodanim stadionima, festivalima i arenama. Velika svjetska turneja kreće krajem ovog mjeseca s Floride, i Maideni na njoj obilaze redom Sjevernu i Južnu Ameriku, Aziju, Australiju i Novi Zeland te Južnoafričku Republiku, ne bi li krajem proljeća konačno došli u Europu, gdje će se zadržati do početka kolovoza. Posebnost novog sastanka Maidena i Splita vjerojatno je i jedan od najmanjih kapaciteta u kojima će britanske legende nastupiti na ovoj turneji. U prodaju će naime biti pušteno svega 11.000 ulaznica, djelomično i zbog velike i raskošne produkcije koja za ovu priliku ulazi u Spaladium Arenu. Prodaja ulaznica kreću u četvrtak 18. veljače u 9:00 sati po slejdećim cijenama..

Izvor: Split.com.hr

Usprkos manjem kapacitetu, organizator i management pobrinuli su se da cijene ulaznica budu među najjeftinijima na cijeloj turneji:

• Headbangers pit   370 kn
• Parter stajanje   290 kn
• Gornje tribine   320 kn
• Donje tribine   340 kn
• VIP sjedenje   430 kn

Prodajna mjesta:

• Online na www.eventim.hr
• Split: Dancing bear
• Zagreb: Dirty old shop, Rockmark, Aquarius
• Rijeka: Dallas Music shop
• Sva ostala prodajna mjesta Eventima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Uoči koncerta u Splitu Bruce Dickinson je izjavio:

- Jedva čekamo da krene nova turneja! Iron Maiden su koncertni band, to je ono što najviše volimo raditi. Krećemo krajem ovog mjeseca iz Sjedinjenih Američkih Država, 19 mjeseci nakon našeg posljednjeg koncerta na Sonisphere festivalu u UK. Biti će sjajno opet se vidjeti s našim fanovima u Hrvatskoj, uvijek smo tamo voljeli nastupati. Još nismo do kraja razradili set listu, ali naginjemo tome da odsviramo što više je moguće novih pjesama. No opet, postoje mjesta koje ne posjećujemo često, tako da će svaku večer set lista uključivati I veliki broj starih favorita. Naporno radimo i na vizualnom dijelu nove turneje, i mislim da će fanovi biti zadovoljni s iznenađenjima koja smo im pripremili. Hvala puno svima na strpljenju i vidimo se uskoro!

Članovi Iron Maiden fan club ulaznice mogu kupiti od srijede 17.02., od 9:00 ujutro, na www.ironmaiden.com.