Iz Regije..

Ivan Kovačić smijenio hotelijera, a o turizmu će odlučivati - građevinar!

Omiš

Na izvanrednoj skupštini novi članovi Vijeća Turističke zajednice Omiša  postali su Petar Marušić, Petar Ćurlin, Mijo Milavić, Jozo Perdijić, Ratko Kalajžić, Nediljko Fistonić, Marko Pešić, Stjepan Pezo i gradonačelnik Ivan Kovačić. Zanimljivo i krajnje neobično, među predvodnicima turizma na ušću Cetine (i šire) nema najvećeg omiškog hoteljera Andre Tomasovića. Štoviše, predstavnik u županijskoj Turističkoj zajednici je Ivan Pajdek, građevinar i mali iznjamljivač turističkog smještaja. Gradonačelnik Ivan Kovačić pojašnjava da Tomasović ne može biti član Vijeća TZ-a jer Gradu duguje 300.000 kuna komunalnog doprinosa i da za štekat kafića u hotelu "Plaža" također Gradu ne plaća najam, što Tomasović odlučno opovrgava... Što reći, prvo pero Omiša, Vinko Vuković, postaje produktivniji od Jelene Veljače... Nova epizoda iz Omiške beskrajne zone sumraka upravo je pred Vama u nastavku.. A i nastavak slijedi.. Garant..

NELOGIČNO KADROVIRANJE

Ivan Kovačić smijenio hotelijera, a o turizmu će odlučivati - građevinar!

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Omiški gradonačelnik Ivan Kovačić poduzeo je prve korake koji bi trebali rezultirati promjenom na čelu gradske Turističke zajednice, odnosno smjenom dugogodišnjeg direktora te institucije Darka Kovačića. Na izvanrednoj skupštini TZ-a promijenio je članove Vijeća TZ-a, no naišao je i na prve probleme. I to tamo gdje se najmanje nadao. Umjesto HDZ-ove oporbe, naime, reagirao je ugledni hotelijer Andro Tomasović.

− Legitimno je da nova vlast u Vijeće stavlja svoje ljude. No, ne mogu prihvatiti da su iz toga tijela maknuli mene, čovjeka koji je vlasnik najvećeg omiškog hotela, a da su za našeg predstavnika u županijskoj Turističkoj zajednici odabrali građevinara Ivana Pajdeka. Čovjeka koji ne zna ni jedan strani jezik, koji ni računalo ne zna upaliti, a pogotovo ne poznaje turističko tržište − žesti se Tomasović.

Omiš


Vlasnik hotela “Plaža” tvrdi da je apolitičan i svjestan da se gradom proteklih godina nije dobro upravljalo. No, od nove je vlasti, kaže, očekivao korjenite promjene, a ne smiješna politička kadroviranja.

− U Vijeću TZ-a trebali bi sjediti ljudi koji se razumiju u turizam. A ja se razumijem. Svi skupštinari skupa na današnji dan nemaju iznajmljen ni jedan jedini krevet, a kod mene nema ni jedan slobodan. I kao takav im očito smetam. Mene politika ne zanima, nego struka, a ovo što oni rade nije ništa drugo nego izrugivanje sa strukom − veli Tomasović.


Kovačić: Tomasović Gradu duguje 300.000 kuna

Gradonačelnik Kovačić ima, naravno, drukčiju priču.
 

Omiš

− Gospodin Pajdek postao je član Skupštine još u prošlome sazivu, a za člana ga je, kao malog iznajmljivača, predložila Udruga iznajmljivača iz Piska. Gospodin Tomasović, pak, ne može biti član Vijeća TZ-a jer Gradu duguje 300.000 kuna komunalnog doprinosa. Isto tako, od Grada za 30.000 kuna godišnje dobiva 23 parkirna mjesta u samom centru Omiša, a onda ih svojim gostima preprodaje po sedam eura na dan. Za štekat kafića u svojem hotelu također Gradu ne plaća najam. I sada bi htio sjediti u Vijeću i kreirati turističku politiku grada. E, ne može! − jasan je Kovačić.


Tomasović; Grad duguje meni

Tomasović se na ove riječi još više ražestio.

− O čemu on govori?! Nisam ja dužan Gradu, nego Grad meni. Odavno sam im poslao dopis u kojem tražim da prebijemo taj navodni dug za komunalni doprinos, jer sam o svojem trošku napravio kanalizaciju za novo krilo svoga hotela. No, nitko mi nije odgovorio, ni prošla, ni sadašnja vlast. Štekat je legalan, samo se tri stola ne nalaze na mome, nego na državnome. E, dobro ste čuli, državnome. I čitav parking je državni. Kako? Što ja znam kako!

- I nije istina da naplaćujem gostima parking, cijenu od sedam eura na internet sam stavio samo tako, to je moja poslovna politika. Što ne pišete da sam već dao 700.000 kuna za komunalni doprinos, da sam preplatio komunalnu naknadu i da je ta komunalna naknada najveća u državi i da je Omiš nemoguć grad za poduzetnike. Svi bi samo pare htjeli, a nitko ništa ne radi, ni bivša ni sadašnja vlast, samo gledaju gdje će svoje ljude uhljebiti − zaključuje Tomasović.


Novi članovi Vijeća TZ-a Omiša

Novi članovi Vijeća Turističke zajednice Omiša postali su Petar Marušić, Petar Ćurlin, Mijo Milavić, Jozo Perdijić, Ratko Kalajžić, Nediljko Fistonić, Marko Pešić, Stjepan Pezo i gradonačelnik Ivan Kovačić.

Povezani članci

Who's Online

We have 479 guests and no members online