VIDEO: Svečana sjednica povodom Dana Općine Dugi Rat

Jučer smo uz blagdan svetog Josipa proslavili i Dan Općine Dugi Rat. Tom prigodom je u kinu Dalmacija održana svečana sjednica na kojoj smo u govorima i prezentaciji čelnih ljudi naše Općine saznali kakvo nam je bilo prošlo ljeto i što se planira i radi da ovo bude bolje, te smo se zahvalili i laureatima općinskih nagrada... Naravno, na sjednici je bio i naš Jakov Velić s TvDR koji Vam je omogućio da možete i Vi, kad god stignete, pogledati snimku svečane sjednice... Preporučavam. Snimka sjednice je i u nastavku članka..

Proslava Dana Općine Dugi Rat

Video: Jakov Velić / TvDR, foto: TZO Dugi Rat, Općina Dugi Rat
 

U subotu,19.03. 2022. godine s početkom u 10:00 sati kod Spomen križa ispred crkve Sv. Josipa uz molitvu i zahvalu položeni su vijenci u spomen našim poginulim braniteljima. Predstavnici općine, braniteljskih i drugih udruga položili su vijence i zapalili svijeće u znak sjećanja na poginule koji su za svoj kraj i domovinu dali ono najvrijednije što su imali: svoj život. Neka Vam je laka Hrvatska zemlja i počivali u miru Božjem!

polaganje vijenaca pred spomenikom palim za domovinu

U 10:30 sati održana je svečana sjednica Općinskog vijeća povodom dana Općine Dugi Rat i blagdana sv. Josipa zaštitnika Općine u Kino dvorani u Dugom Ratu. Na svečanosti su sudjelovali članovi općinskog vijeća, općinski načelnik, predstavnici županije te župan gdin Blaženko Boban, predstavnici susjednih općina i gradova, predstavnici sportskih, kulturnih i socijalnih udruga, predstavnici škole, vrtića, narodne knjižnice, svećenici, predstavnici nagrađenih, predstavnici raznih institucija, predstavnici turizma, komunalnih usluga i svi ostali zainteresirani sugrađani.

Na sjednici je uvodnu riječ, pozdrav i čestitke prenio predsjednik općinskog vijeća Frane Marčić.

Općinski načelnik Tonći Bauk je prezentirao ostvarene zadatke i planirane projekte od početka mandata s naglaskom na prosperitet i poboljšanje života lokalnog stanovništva, te stvaranja povoljnijih i sadržajnijih uvjeta za građane svoje Općine.

Župan Blaženko Boban se obratio svima prisutnima uz čestitke i riječi podrške svim stanovnicima Općine čije će projekte nastaviti podržavati Županija Splitsko-dalmatinska.

Središnji i najemotivniji dio svečanosti bila je dodjela javnih priznanja nagrađenima. Nagrada za životno djelo – posmrtno pripala je Hrvoju Pastaru. Nagrada za životno djelo pripala je i Vladimiru Zemuniku. Osobna nagrada za 2021. godinu pripala je mladom studentu i pjesniku Vladimiru Tomašu. Nagrada za najboljeg vatrogasca pripala je Duji Baliću.

laureati opcinkih nagrada

U stankama sve je svojim notama i glasom oduševila mlada gitaristica Lucija Žulj, te orkestar i plesni ansambl KUD Dalmacija koji je svojim plesom zaokružio i upriličio svečanost.

KUD Dalmacija

U 16 sati održana je tradicionalna procesija kroz mjesto, poslije koje je održana i svečana sveta misa koju je predvodio dr.don. Ivan Bodrožić.

Povezani članci

Who's Online

We have 165 guests and no members online