Zgrada tvornice 'Cetina' promijenila vlasnika

Zgrada omiške "Cetine", tvornice manistre, nadaleko poznate omiške tjestenine, s jajima ili bez, prodana je već poodavno lokalnom poduzetniku Krunoslavu Šariću (bivši suvlasnik Hat-tricka), no tvornički pogon s dvadeset radnika neće biti ugašen, piše "prvo pero" Duća i Omiša Vinko Vuković na stranicama Slobodne Dalmacije, a slavna dalmatinska manistra neće poslije skoro 100 godina ostati na suhom već će i dalje biti na hrvatskim pjatima i puno šire.
– Zasad ne idemo nigdje, ostajemo u Omišu, a u neko dogledno vrijeme, nikako manje od dvije godine, planiramo preseliti pogon. Voljeli bismo da to bude omiška okolica, ipak je "Cetina" omiški brend, pa u tom smjeru i tražimo lokaciju za novu zgradu, i to je sve što vam zasad mogu reći. Uglavnom, priče o gašenju tvornice su budalaštine, pa tko bi normalan ugasio nešto što valja, a od "Cetine", to svi znaju, bolje manistre nadaleko nema – govori Ivica Babić, vlasnik pekare "Babić", koja je još 2004. godine od slovenskoga "Žita" kupila splitsku "Preradu", a skupa s njome i omišku "Cetinu".

Izvor: Slobodna Dalmacija

Novi vlasnik Krunoslav Šarić potvrdio je kako ga proizvodnja tjestenine ili neka druga vrsta industrije ne zanima te kako atraktivnu lokaciju, praktično u samoj omiškoj gradskoj luci, koju tvornica "Cetina" drži od 1922. godine u neko buduće vrijeme namjerava prilagoditi turizmu.

manistra cetina omiš

Zgrada tvornice je zaštićeno dobro i svi radovi koji se na njoj u budućnosti budu odvijali, a za pretpostaviti je da će ići u smjeru prenamjene u hotel, odvijat će se pod budnom paskom konzervatora.

manistraOmiški gradonačelnik Ivo Tomasović uvjeren je kako će nova luka, a početak gradnje planiran je za kraj ove ili početak sljedeće godine, promijeniti vizuru čitavoga grada te sjajnoj omiškoj niski dodati još jedan biser. Bez manistre. Koja će valjda i dalje ostati na širem omiškom području.
 

PROČITAJTE VIŠE..