Nema više Prometovanja starih karampana općinom Dugi Rat. To možda i nije tako loša vijest..

Vijest dana je da je Skupština javnog gradskog prijevoznika Promet Split donijela odluku o obustavljanju prijevoza putnika na području Općine Dugi Rat nakon što vijećnici općine Dugi Rat u petak nisu usvojili i podržali prijedlog ugovora općine Dugi Rat s JP Split.
Na 31. sjednica Općinskog vijeća općine Dugi Rat u ovom sazivu koja se održala u petak, 14.06.2019. jedna od predloženih točaka Dnevnog reda bila je rasprava o Ugovoru općine Dugi Rat o javnoj usluzi s Promet d.o.o. Po informacijama iz medija, jer video sjednice još nam nije dostupan, izgleda da naši vijećnici nisu usvojili prijedlog ugovora s Prometom.
A JP Promet novac mještana općine Dugi Rat je potreban, kažu, da osigura sredstva za projekt nabave novih autobusa i najnovijeg uvođenja novog sustava naplate u autobusima. Jedan od preduvijeta za to je potpisivanje ugovora o pružanju usluge sa svakomm općinom i gradom gdje se ta usluga vrši, odnosno gdje će se ti novi autobusi koristiti. U Prometu se žale da su dosad potpisali ugovore sa 17 gradova i općina i da je općina Dugi Rat ostala jedina iz aglomeracije Split koja nije potpisala taj ugovor.
Kojih novih autobusa? Tko ih je ikad vidio na liniji br. 60. Karikiram, malo, alio nije neka tajna da u općini Dugi Rat brojni mještani nisu zadovoljni s uslugom JP Promet, koji na legendarnu liniju br. 60 (koja je nešto najsličnije.. khm.. "Route 66" moje mladosti :-) često šalje ne nove autobuse, nego prave islužene karampane s kojima je prijevoz daleko od udobnog, a često je i prava avantura. No ipak, riječ je o 79 prolazaka dnevno kroz općinu Dugi Rat , 40 u jednom te 39 u drugom smjeru, od ranih jutarnjih sati pa do ponoći, radnim danima i blagdanima.
- Odluka je bila na općini Dugi Rat i oni su odlučili kako su odlučili – rekao je Miroslav Delić, direktor Prometa, zašto više nema prometovanja, odnosno pružanja usluge javnog prijevoza na području općine Dugi Rat, odluke o kojoj danas bruje svi lokalni mediji.
Naravno da alternativa Prometu postoji za mještane općine Dugi Rat koji svakodnevno koriste usluge javnog prijevoza od svojih mjesta do Splita i nazad. Promet Makarska, Dalmatinac, Lendić, Imotski prijevoz... svi oni, istina ne tako često kao JP Promet, prometuju ovom uspornicom od Jadranske magistrale, koja se ljeti (pre)često pretvori u prometnu čepinu i više kilometarske kolone.
Ajmo, za promjenu, probati kako ćemo bez Prometa, ta nije kraj svijeta!
Bojim se i da su naši viječnici potpisali ugovor, da bi putnici od tih "novih autobusa" u koloni kroz Duće najčešće vidjeli ono što i dosad - šipak!

Piše: Mladen Banović

Who's Online

We have 794 guests and no members online