Požar u Dućama progutao 100 hektara borove šume, trave i raslinja

Požar poviše Omiša

Na brdu Babnjača sjeverno od Omiša požar je zahvatio oko 100 hektara površine i dalje se širi, a vatrogasci ne mogu djelovati zbog teško pristupačnog terena i vjetra. “Vjetar nosi vatru sa brda u pravcu mora, prema Omišu, Dućama i Žrnovnici, te prema sjevernim naseljima Tugare i Naklice, pa prijeti opasnost da budu ugroženi i neki stambeni objekti”, rekao je zapovjednik požarnog područja Omiš, Ivan Kuvačić. On je pojasnio da vatrogasci ne mogu prići vatri bliže od jedan kilometar, te da su raspoređeni na više mjesta kako bi u slučaju prodora vatrene stihije spriječili njeno napredovanje prema naseljenim područjima ... 

GORI KOD OMIŠA

Izvor: Hina

“Vatrogasci će dežurati cijelu noć na terenu”, rekao je Kuvačić i dodao da je danas poslijepodne vatru pokušao gasiti jedan kanader, ali je bio prisiljen odustati zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, vjetra i nepristupačnog terena.


Nedjelja:

Požar je ugašen. Izgorjelo je oko 100 hektara borove šume, raznog samoniklog raslinja i suhe trave. Nakon saniranja požarišta policija će obaviti očevid i utvrditi uzrok.

Povezani članci

Who's Online

We have 114 guests and no members online