VIDEO: Vijećnici složni oko izrade kompletne dokumentacije za kanalizaciju središnjeg i zapadnog dijela Općine Dugi Rat

Sloga u vijećuPeta sjednica Općinskog vijeća općine Dugi Rat, pored usvajanja zapisnika sa prethodne sjednice, imala je samo jednu točku Dnevnog reda, i to: "Drugi dodatak ugovora o podzajmu za potprojekt Dugi Rat“. Riječ je o izradi kompletne dokumentacije za kanalizaciju središnjeg i zapadnog dijela Općine Dugi Rat, sa izradom e-aplikacije za natječaje za europska sredstva koja će se zatražiti. Načelnik općine Jerko Roglić iznio je model financiranja ovog dijela dokumentacije kanalizacijskog sustava Općine, a koja se procjenjuje na cca. 2 mil kn, od čega kredit svjetske banke pokriva 50% troškova, nadležno Ministarstvo poljoprivrede 24% bespovratno, Hrvatske vode 6% bespovratno, te lokalna samouprava koja će trebati osigurati 20% sredstava... Snimku sjednice, zahvaljujući Jakovu Veliću možete pogledati u nastavku ...

PETA SJEDNICA VIJEĆA OPĆINE DUGI RAT

Vijećnici složni oko izrade kompletne dokumentacije za kanalizaciju središnjeg i zapadnog dijela Općine Dugi Rat

Piše: Davor Grgat
Video: Jakov Velić / TV Dugi Rat, Art Foto

Ovaj kredit ne bi posebno opterećivao općinski proračun, niti bi se išlo na povećanje "naknade za vodu“, već bi se sredstva osigurala iz postojeće naknade za razvoj primarne kanalizacijske mreže.
 

5. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE DUGI RAT  , prilog TvDR Dugi Rat s Vimeo servisa.


Tijekom rasprave utvrđeno da je dio dokumentacije vraćen prije 9 godina, pa je zadužen načelnik da ponudi Hrvatskim vodama i tu dokumentaciju, te da se upotrijebe dijelovi dokumentacije koje je moguće upotrijebiti.

Oporba, a tko drugi nego Branko Vojnović i Domagoj Vuković, u ime ostalih, traže da se u Odluci o dodatku Ugovora, gdje se spominje iznos od 2 milijuna kn, da se točno precizira da se to odnosi na projektnu dokumentaciju i 2. fazu projekta "Jadran“, a koja se odnosi na središnji i zapadni dio općine Dugi Rat.

Nadalje, traže da se iskoristi već postojeća projektna dokumentacija za zapadni i sredinji dio općine Dugi Rat, što je jednoglasno prihvaćeno od strane vijećnika.  

Na kraju sjednice jednoglasno (! upravo zadivljujuće za dugoratsko vijeće!) je donesen zaključak kojim se ovlašćuje načelnika općine da potpiše "Drugi dodatak ugovora o podzajmu za potprojekt središnjeg i zapadnog dijela općine Dugi Rat".

Povezani članci

Who's Online

We have 79 guests and no members online