Radionica dizajna: Interakcije i hibridni gradovi

UrbanizamOdsjek za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu nastavlja tradiciju održavanja radionica dizajna interakcija 'splitinteractions'. Tema 6. Radionice koja počinje 14. ožujka su 'hibridni gradovi', a sudionici i voditelji će kroz svoj rad promišljati, kritički problematizirati i ponuditi rješenja vezana za korištenje novih tehnologija u kontekstu budućih gradova, njihove dostupnosti građanima, te odnosima stvarnog i virtualnog (digitalnog) urbanog prostora. Voditelj radionice je Ivica Mitrović ...

DIZAJN

Splitinteractions: Hibridni gradovi

Izvor: Culturenet.hr

Dizajn interakcija promatra odnose između ljudi, tehnologije i društva. Ne bavi se samo ljudima i svijetom oko njih, već i interakcijama između njih. Dizajn interakcija je pristup, tj. proces dizajniranja odnosa, a ne samih stvari. Dizajneri interakcija su hibridni dizajneri koji se ne uklapaju u neku od kategorija, oni su mješavina dizajnera, istraživača, inženjera i umjetnika.

Radi se o izrazito multidisciplinarnom području koje obuhvaća dizajn, psihologiju, sociologiju, komunikologiju, antropologiju, računalne znanosti, inženjerstvo, informacijske i komunikacijske tehnologije, arhitekturu i umjetnost novih medija.

Teme prethodnih radionica odnosile su se na društva u tranzicij. metodologiju usmjerenu korisnicima, javni prostor, odnose tehnologije, interakcije i edukacije, te nevidljive strukture gradova.

Dosadašnje radionice su vodili priznati međunarodni stručnjaci s područja dizajna interakcija, akademski djelatnici priznatih ustanova za edukaciju na području dizajna.

Voditelji i voditeljice dolazili su sa sljedećih ustanova: Royal Institute of Technology - KTH, Stockholm; Limerick School of Art and Design, University of Limerick; California State University East Bay; School of Arts and Creative Industries, Edinburgh Napier University; Royal College of Art (RCA), London; Konstfack - University College of Arts, Crafts and Design, Stockholm.

Povezani članci

Who's Online

We have 556 guests and no members online