Kino Mediteran Omiš: Gordon i Paddy

Program ljetnog gostovanja Kina Mediteran u Omišu počinje u ponedjeljak, 1.7.2019.  Sedam godina Kina Mediteran donosi bogat filmski program koji gledamo u srpnju i kolovozu, brojne europske i svjetske filmske naslove koji su premijerno prikazani na 12. Festival mediteranskog filma Split.
Prva dva naslova koja imate priliku pogledati u Dvorištu Centra za kulturu Omiš su argentinski triler "Optužena" koji gledamo u ponedjeljak (1.7.) u 21.30 sati te švedski animirani, sinkronizirani film o dvoje posve neobičnih detektiva "Gordon i Paddy" u utorak (2.7.) u 21.00 sati.
Detalje o filmovima možete pronaći u nastavku članka. Blagajna se otvara pola sata prije projekcije, a cijena ulaznica je 20 kuna.
Vidimo se u omiškom kinu pod zvijezdama.

KINO MEDITERAN OMIŠ

Optužena / Acusada
Argentina, Mexico / 107' / 2018

Dolores je živjela bezbrižnim studentskim životom dok njezina najbolja prijateljica nije brutalno ubijena. Dvije godine kasnije, Dolores je jedina optužena za okrutni zločin koji privlači veliku pozornost medija i stavlja je u središte javnosti: svatko ima mišljenje o njezinoj nevinosti ili krivnji. Dane provodi skrivena u kući, pripremajući se za suđenje, a njeni roditelji složni su u namjeri da pod svaku cijenu obrane kćer. Osim što su angažirali najboljeg odvjetnika, opsesivno kontroliraju sve što se događa oko nje: kako izgleda, što radi, što jede i s kim se druži. Kako se suđenje bliži i pritisak raste, u obitelji se pojavljuju nove sumnje i tajne.
Gordon i Paddy - SINHRONIZIRANO
Linda Hambäck
SW / 65' / 2017

Iz popratnog programa mali meDITEran Festivala mediteranskog filma Split donosimo švedski animirani film Gordon i Paddy, toplu i poučnu priču o prijateljstvu premijerno prikazanu na Berlin Film Festivalu.

Izuzetno je važno novim generacijama približiti film i omogućiti im čarobno kino iskustvo putem kojeg će otkriti vrijednost nezavisne kinematografije te zbog toga kroz projekt Kino Mediteran već godinama posebnu važnost pridajemo programima za djecu.

Šef policijske uprave, žabac Gordon, sprema se za mirovinu i mora pronaći novog pomoćnika koji će ga zamijeniti. Pametna mišica odličnoga njuha Paddy čini se kao idealan kandidat. Zajedno pokušavaju riješiti Gordonov posljednji slučaj, misteriju nestalih lješnjaka koju je prijavila lokalna vjeverica. Je li ih možda uzela lukava lisica? Gordon i Paddy će uskoro saznati.

Povezani članci

Who's Online

We have 631 guests and no members online