Kick-Boxing: Braća Čikotić svjetski prvaci!

Tomislav ČikotićJutros oko 11:30 iz Turskog grada Antalye stigla je vijest o najvećem sportskom uspjehu naših sumještana i vrhunskih sportaša Tomislava i Zvonimira Čikotića, sportaša koji su ponikli u Kickboxing klubu "Dalmacija" Dugi Rat. Pod vodstvom Josipa Čikotića, izbornika reprezentacije Hrvatske, braća su svaki u svojoj disciplini nakon iscrpljujućih borbi, prilikom kojih su izgubili po četiri kilograma u isto toliko dana, osvojili najsjajnije, zlatno odličje na WAKO kickboxing prvenstvu svijeta za seniore. Dva dugoraćanina - amaterski svjetski prvaci! Čestitamo! ...

KICK-BOXING

Braća Čikotić svjetski prvaci!

Priredio: MB

Tomislav ČikotićTomislav Čitkotić se po prvi put okušao u jednoj od "tvrdih“ disciplina. Odlučio se suprostaviti najvećim svjetskim nadama Kickboxing sporta, prepustivši tako bratu Zvonimiru mjesto u reprezentaciji u disciplini Light Contact.

Na prvenstvo je otišao nikad spremniji. Njegova kategorija +91 kg je očekivano bila vrlo zahtjevna. Tomislavu su bile potrebne četiri pobjede do zlata, s obzirom da je bilo 15 pretendenata na naslov, a ukrajinski prvak kao prvi nositelj jedini slobodan u prvom kolu.

Tomo je kvalitetan posao odradio na otvaranju u prvom kolu, deklasiravši Njemačkog predstavnika, da je Britanac borbu drugog kola odlučio predati iz respekta prema našem prvaku. Tomislavu je upravo to trebalo da sačuva snagu za jednog od dvojice najvećih favorita, Turčina Yusufa Acika, renomiranog boksača i kickboxača.

Borci se u polufinalu nisu štedili, a naš as je došao do finala. Tomislavu je u tom trenutku opet išlo na ruku to što je imao dan pauze prije finala. Po izvještajima iz Turske, posljedice polufinalne borbe su bile značajne, ipak Tomino junačko srce je prevagnulo.

Dan prije borbe je izjavio „Nema boli koja me može spriječit da uđem u ring, a nakon finala – šta Bog da“. Ostalo je povijest. U meču dostojnom finala, nositelj i ukrajinski prvak morao se zadovoljiti sa srebrnim odličjem, a naš prvak zlatnom medaljom i „Lijepom našom“.

Čikotići Brat Zvonimir (21 godina) se po prvi put okušao u seniorskoj konkurenciji nakon niza uspjeha u kadetskom i juniorskom uzrastu. Nakon ždrijeba superteške  kategorije,  tročlana delegacija (otac i dva sina), nikako nije mogla biti zadovoljna.

U prvom kolu ždrijeb ga je namjerio na prvog nositelja i apsolutnog favorita, borca od kojeg mnogi renomirani borci na svjetskim kupovima i ostalim natjecanjima „bježe“ na način da spuštaju kilograme da bi bili u nekoj drugoj (lakšoj) težinskoj kategoriji.

Ipak to Zvonimiru nije puno značilo. U jako zahtjevnom meču, punom opomena sa obje strane, prvak nije izdržao psihološki pritisak, te je zaradio diskvalifikaciju. Nakon tog meča Zvone je dobio dodatno samopouzdanje i u polufinalu protiv rusa, te u finalu protiv njemca stigao do zlata.

Ostat će upamćeno da je nakon polufinalnog meča ruski prvak prišao Zvonimiru, sportski mu stisnuo ruku izrekavši da se protiv fizički čvršćeg borca nikad nije borio.

Povezani članci

Who's Online

We have 393 guests and no members online