Rimac automobili otvorili ured u Splitu (i najavili zapošljavanje stotinjak inženjera)

Tvrtka Rimac Technology otvorila je svoj prvi ured u Splitu. Za sada na Poljičkoj cesti radi 11 ljudi uz dvoje kolega koji su na praksi, a nakon ljeta bi trebala krenuti nova runda zapošljavanja. Plan im je kroz dvije godine imati pedesetak zaposlenika, a dugoročni cilj im je u Splitu zaposliti stotinjak razvojnih inženjera. Mate Rimac kaže da se ideja o otvaranju ureda u Splitu rodila prije godinu dana dok je razgovarao s Miljenkom Bakovićem, voditeljem splitskog ureda.
- Želimo razviti neovisan ured koji će biti snažan i koji će biti neovisan od Zagreba, odnosno koji će proizvoditi svoje stvari. Trenutno ovdje radimo softverska rješenja za upravljačke jedinice u našim automobila, ali i za baterijske sustave, za naše vlastite automobile, ali i za naše klijente za koje radimo - rekao je novnarima Mate Rimac. Zadovoljan je, kaže, i što blisko surađuju s Gradom jer su ozbiljno zainteresirani za najam prostora u budućem Tehnološkom parku na Dračevcu, ali misli da će im trebati veći prostor i prije nego Tehnološki park bude završen. Baković dodaje da je dobro što su otvorili ured u Splitu jer smatraju da je Split potentan grad što se tiče IT-a.

Izvor: Dalmatinski portal

- Snažno podupiremo projekt Tehnološkog parka te se nadamo da će ga Grad Split što prije realizirati i tako riješiti gorući problem adekvatnih poslovnih prostora u Splitu, kako za našu kompaniju, tako i ostale IT kompanije. Sa FESB-om smo baš nedavno potpisali ugovor o suradnji i studentskim praksama. Vrlo aktivno sudjelujemo i na konferencijama koje fakultet organizira, a također smo se i ponudili biti partner u formiranju novog diplomskog studijskog programa koji će biti orijentiran na električna i autonomna vozila. Cilj nam je kao i fakultetu pružiti studentima priliku da još za vrijeme studija vide kako je to raditi u pravoj industriji, nauče neka znanja i vještine koje neće moći dobiti na fakultetu. I naravno na taj način zainteresirati ih za našu kompaniju i tehnologije s kojima mi radimo - zaključio je Baković, piše Dalmatinski portal.