Splitskom KBC-u nova poliklinika i PET CT uređaj

PET CT uređajSplitski KBC dobio je u srijedu novu polikliniku Kliničkog zavoda za nuklearnu medicinu, u čiju je obnovu uloženo dva milijuna donatorskih kuna, te najsuvremeniji uređaj SPECT-CT za koji je iz državnog proračuna izdvojeno oko deset milijuna kuna. U Hrvatskoj takav uređaj imaju još samo dva zagrebačka bolnička centra (KBC Zagreb i KB Sestre milosrdnice) i njime se mogu dijagnosticirati svi funkcionalni poremećaji u organizmu. Kupnjom tog uređaja, splitski je KBC, kako je rekao ravnatelj Duje Marasović, dosegnuo razinu najboljih svjetskih dijagnostičkih centara ...


IMA OPREME, A IMA LI LJUDI I ZA DRUGU SMJENU?

Splitskom KBC-u nova poliklinika i uređaj vrijedan 10 milijuna kuna

Piše: Dobrila Stella / Vjesnik
Izvor: Vjesnik


"Bolesti štitnjače u velikom su porastu, a kad se tome pridoda podatak o milijun stanovnika koji gravitiraju splitskoj bolnici, jasno je da je prava vrijednost novog uređaja znatno viša od 10 milijuna kuna", kazao je Ante Punda, pročelnik Kliničkog zavoda za nuklearnu medicinu, dodajući da je splitska bolnica po broju pruženih usluga u odnosu na broj medicinskog osoblja prva u Hrvatskoj.

Postojeće osoblje dodatno će se ojačati sljedeće godine kad će primiti i nove liječnike tako da će ambulanta raditi i popodne.

PET CT dijagnostika

Serija otvaranja novih odjela i klinika s vrijednom medicinskom opremom počela je prošli tjedan kad je splitski KBC dobio obnovljeni i opremljeni odjel Jedinice za liječenje moždanog udara i intenzivne njege.

Splićani su sad dobili novu polikliniku Zavoda za nuklearnu medicinu, a 7. siječnja predsjednica Vlade Jadranka Kosor pustit će u rad 70 milijuna kuna vrijedne linearne akceleratore namijenjene Centru za onkologiju i radiologiju.

"Kad sam došao na čelo KBC-a, obećao sam da Splićani više neće imati razloga odlaziti na liječenje ili pretrage u Zagreb. Sve što im treba za liječenje i zaštitu zdravlja dobit će u Splitu", naglasio je ravnatelj Marasović.