Rukomet: Nijemci u gostima

Dragovoljaci s rukometnim prijateljima iz DuisburgaJoš od Domovinskog rata traje prijateljstvo gradova Omiša i Duisburga koje se potvrđuje stalnim izmjenama posjeta "tamo – vamo". Obično su to sportaši i kulturnjaci. Ove godine delegaciju Duisburga činila je rukometna momčad OSC 04 Rheinhausen. E, da ne zaboravim moram to naglasit spiritus movens svega ovog je g. Julijus. E, pa kako su to rukometaši, onda je logično da se mi kao najbliži rukometni klub uključimo u ovo, pogotovo zato što u Omišu imamo Školu rukometa koja traje i uspješno radi već nekoliko godina ...

RUKOMETOM POVEZANE PARALELE

Nijemci u gostima

Piše: Boško Nazor / rkhd.hr
Foto: Ranka Čizmić / rkhd.hr
Izvor: rkhd.hr

Vrijeme radnje: od 16-23. listopada 2010.
Mjesto radnje: Omiš, Dugi Rat i okolica
Glavni glumci: rukometaši OSC 04 Rheinhausen i rukometaši Hrvatskog dragovoljca, godište 95. i 96.

Par informacija o našim gostima, a pokazat će se kasnije i prijateljima iz Duisburga: rukometni klub je iz Duisburga tj. jedan dio grada istog naziva kao i klub. Imaju sve uzrasne kategorije i vrlo su uspješni i organizirani.

Seniori se takmiče u drugoj njemačkoj ligi, a mlađe kategorije igraju vrlo zapažene uloge u svojim regijama jer imaju vrlo dobru rukometnu školu.

Rukometni prijatelji iz OSC 04 Rheinhausen kluba iz Duisburga

Mi smo se dogovorili odigrat dva puta međusobno, ponedjeljak 11.10. u Omišu i petak 15.10.2010. u Dugom Ratu. Igrale su dvi kategorije djece, dječaci  rođeni 96. i mlađi i dječaci rođeni 95.

Ostale dane Nijemci su provodili u izletima oko Omiša i odigravanju utakmica sa Krilnikom iz Splita i Cetinkom iz Trilja. 


Ponedjeljak 11.10. Omiš, igralište na Punti.

Rijetko se tu igra rukomet ali eto zahvaljujući g. Pezi i gradu Omišu i to se dogodilo ("fala in"). Prvu utakmicu igralo je godište 96. i mlađe. U toj utakmici igraju naša djeca koja su uključena u rukometnu školu u Omišu i svi su 97. godište. Konačni rezultat je bio 25:12 za OSC 04 Rheinhausen.

rukomet na Streljani

Zaslužena pobjeda gostiju. Ipak je to nama prejak protivnik jer su igrali svi polaznici škole rukometa i rezultat je takav kakav je. (Ili si prvi ili ..., op.unr.)

Druga utakmica 96. godišta ponudila je drugačiju sliku. Opet su igrali samo Omišani, ali ovo je krema Omiške škole rukometa. Utakmica vrlo dobra, kvalitetna, živa, snažna sve što sport kao rukomet nudi. Dobili smo  32:24, iznenadili i sebe i Nijemce.

rukomet na Streljani

E, sad smo "napaljeni" čekali uzvrat u Dugom Ratu. Mi smo trebali biti jači za ostatak momaka koji igraju u klubu a nisu iz Omiša i nisu igrali prvu utakmicu u Omišu.

rukomet na Streljani


Petak, 15.10.  Dugi Rat, Streljana
Prva utakmica, 96. godište
E, tu je druga priča. Sad smo mi kvalitetniji i utakmica je skroz izjednačena do kraja. Pobjeđujemo golom razlike (a, šta ćeš, mi smo doma a i sudac je naš :-).

rukomet na Streljani

Druga utakmica 95. godište i mlađi
Tu je kao tribalo biti lakše u odnosu na prvu utakmicu jer smo i tu pojačani, a kad tamo problemi do samog kraja. Ipak, i to pobjeđujemo zahvaljujući tome "što smo dali više golova".

rukomet na Streljani

Rastali smo se u jednoj prijateljskoj atmosferi sa planom da ćemo mi dogodine doći u Duisburg ako se Bog smiluje na gospodarska i financijska događanja u Omišu i Dugom Ratu.

rukomet na Streljani

Ovim putem ja osobno i ljudi iz kluba Hrvatski dragovoljac, Dugi Rat, angažirani dio općine Omiš u vezi sa ovim projektom pozdravljamo naše sportske prijatelje iz Duisburga i gospodina Julijusa te se nadamo da ćemo se opet sresti "ili tamo ili vamo".

rukomet na Streljani

rukomet na Streljani

rukomet na Streljani

rukomet na Streljani

Povezani članci

Who's Online

We have 47 guests and no members online