Od Trogira do Omiša brzom cestom možda tek za četiri godine

Splitska obilaznica bit će uvrštena u prijedlog plana Hrvatskih cesta, odgovorila je Josipa Perica Kojundžić iz Službe za odnose s javnošću resornog ministarstva novinarki Slobodne Dalmacije ...

KO ZNA KAD ĆE..

Završetku ceste nadaju se svi od Omiša do Trogira

Piše: Diana Barbarić / Slobodna Dalmacija
Foto: Cropix
Izvor: Slobodna Dalmacija


Nakon što je gradski HSLS javno kritizirao Vladu zbog zastoja na dovršetku prevažne ceste između Trogira i Omiša, koja je žila kucavica Splita i okruženja, poslali smo upit Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture s pitanjem kada planiraju završiti tu najprometniju dionicu u Hrvatskoj.

kada brza cesta- Hrvatske ceste pripremaju prijedlog četverogodišnjeg plana građenja i održavanja državnih cesta koji će biti uvršten u prijedlog programa građenja i održavanja javnih cesta do 2016. godine, koji donosi Vlada, na prijedlog Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture. Splitska obilaznica bit će uvrštena u prijedlog plana Hrvatskih cesta - odgovorila nam je Josipa Perica Kojundžić iz Službe za odnose s javnošću resornog ministarstva.

Najavila je da će se više informacija o slučaju znati kada se donesu planovi za javne ceste. Osim liberala, u međuvremenu je Vladi o istoj temi otvoreno pismo uputila i splitska udruga “Urbana desnica”.

- Na zapadnim i istočnim prilazima Splitu dnevno prometuje više vozila nego preko naplatnih kućica Lučko. Kada putujete Magistralom od Stobreča kroz Podstranu, ne možete ne primijetiti mnoge spomen-ploče, cvijeće, svijeće i križeve na mjestima gdje su mnogi mladi ljudi izgubili svoje živote, upozorava, među ostalim, Zvonimir Pavlinović, tajnik udruge.

Povezani članci

Who's Online

We have 285 guests and no members online