Zanimljivosti..

Gdje su i što danas rade splitske misice?

Fani ČapalijaŠto je to zajedničko Ani Sasso, Fani Čapaliji, Ani Gruici, Renati Lovrinčević-Buljan, Viktoriji Đonlić-Rađi, Moniki Sablić i Dini Jelaski? Sve nose zajedničku lentu, a i iste su gore list. Priču o okrunjenim splitskim ljepoticama - gdje su i s čim se danas bave - donosi novinar In magazina, Gordan Vasilj... Iako je prošlo već 30 godina otkako je okrunjena za Miss Jugoslavije, Ana Sasso svojom besprijekornom figurom i u 49. godini ostavlja bez daha, kao i početkom 80-ih kad je snimila legendarnu reklamu za bezalkoholno piće "Pipi", koja ju je lansirala u svijet slavnih ...

MISICE

Gdje su i što danas rade splitske misice?

Piše: Gordan Vasilj /  In magazin, Dnevnik.hr
Izvor: In magazin, Dnevnik.hr


ana sasso

Ana Sasso svojom besprijekornom figurom i u 49. godini ostavlja bez daha, kao i početkom 80-ih kad je snimila legendarnu reklamu za bezalkoholno piće, koja ju je lansirala u svijet slavnih. Zavidnu liniju održava vježbanjem i to triput tjedno po dva sata.

'Žene, čak i muškarci često postavljaju pitanja - dobro Ana, što ti to radiš? Koja je tvoja formula? Vjerojatno genetika, jel' jedeš ti šta? Međutim, moram ih demantirat' i evo, danas smo ovdje da pokažem zapravo što ja radim da bih održala svoju liniju i svoj izgled', otkrila je Ana Sasso.

ana sasso

Za seks simbol bivše države kažu da je poput dobrog vina - što starija to zanosnija. - 'Sebe nikad nisam doživljavala kao nešto posebno. Dapače, vidim na sebi i onda i danas tisuću mana', iskrena je ova ljepotica.

Osim Ani, veliku svjetsku karijeru predviđali su i jednoj od najljepših hrvatskih misica, Fani Čapaliji, koja je prije 19 godina ponijela titulu Miss Europe. Ponude najpoznatijih svjetskih modnih agencija pljuštale su sa svih strana, no Fani se u to vrijeme zaljubila u nogometaša Ivicu Mornara i odrekla karijere.

Poslije šest godina veze i tri godine braka, ljubavi je došao kraj, a otad nije imala ni jednu ozbiljnu vezu. Nakon višegodišnjeg medijskog izbivanja, lani je najavila svoj veliki povratak lansiranjem ženskog i dječjeg parfema 'It's OK', koji je inspiriran njezinim poznatim odgovorom na svjetskom izboru za miss.

Fani Čapalija

'Imamo izgled parfema, samo što nije to još ugledao svjetlo dana. A hoće li, ne znam, jer skoro su sve firme u Hrvatskoj dobile ponudu, samo što nitko nije odgovorio ništa', rekla je Fani.

Druga pratilja Anice Martinović i bivša Miss Dalmacije, Viktorija Đonlić, koja se svojevremeno okušala i u glazbenim vodama, vlasnica je poznatog splitskog wellness centra. Atraktivna Viki uživa u skladnom obiteljskom životu s Dinom Rađom, s kojim je nedavno proslavila desetu godišnjicu braka i s kojim ima dvojicu sinova.

Za svoj brak kaže da je savršen. - 'Na braku treba radit. Nadasve ljubav mora postojat, ali puno je tolerancije i kompromisa, kompromisa, kompromisa', tvrdi bivša Miss Dalmacije.

misice

Viktorijina bliska prijateljica, Miss Dalmacije 1999., Monika Sablić trenutačno je jedna od najtraženijih domaćih dizajnerica. Nakon osam godina suradnje s najpoznatijim ukrajinskih kreatorima, supruga bivšeg nogometaša Dinamo Kijeva, Gorana Sablića, otvorila je vlastiti atelier u rodnom gradu i svojim ženstvenim kreacijama osvojila Hrvatice.

Majka šestogodišnje Mali Marije, kojoj je želja po drugi put postati majka, puna je planova za 2012. - 'Puno, puno možete očekivat. Nema mi kraja. Sudeći prema reakcijama, dobila sam veliki vjetar u leđa'.

ana gruica

Monikina prva pratilja na izboru za Miss Dalmacije i prva pratilja Miss Hrvatske, Ana Gruica, modne piste zamijenila je kazališnim daskama, što ju, kaže, puno više ispunjava. Vrlo uspješna mlada glumica je zajedno sa suprugom Dijanom u Splitu otvorila i svoj fitness centar.

'Vjerojatno sam u nekom poslovnom uzletu ili uzmaku pa su mi sve neke želje vezane za posao tako da se eto, nadam da ću u 2012. ostvariti još bolje glumačke rezultate i da ću dobit možda neku ulogu u filmu, seriji, nešto onako zanimljivo', poželjela je Gruica.

ana gruica u kazalištu

Bivša Miss Dalmacije Dina Jelaska je pak postala egipatska nevjesta. Manekenka koja već pet godina živi i radi u Dubaiu, izrekla je sudbonosno 'da' bliskom suradniku sina šeika Ujedinjenih Arapskih Emirata, kojeg je upoznala na Hvaru i prije godinu i pol dana na svijet donijela sinčića.

'Žalosno je kad vidim način na koji muškarci ovdje tretiraju žene. Mene moj muž jako, jako poštuje, imam sve od njega, nikad mi nije rekao 'ne' i ja to i cijenim što ne mogu reći za ovdje jer dosta, dosta brakova se razilazi baš zato što imaju krive prioritete u životu', izjavila je Miss Dalmacije 2000. godine.

renata lovrinčević

Miss Universe Hrvatske 2000., Renata Lovrinčević-Buljan već godinama radi kao instruktorica fitnessa i casting menadžerica izbora na kojem je odnijela pobjedu. 36-godišnja Splićanka se pojavila i u dva spota srpske pobjednice Eurosonga Marije Šerifović. Za ovako zavidnu liniju majke šestogodišnjeg sina zaslužan je njezin posao.

'Imam sreću da imam takav posao koji mi ne dopušta da se zapustim, tako da me jednostavno taj posao tjera da se držim, da se održavam i tako se bolje osjećam', izjavila je.

Split je iznjedrio brojne poznate missice, a ovo su samo neke od njih koje je ljepota nadaleko proslavila. Sigurni smo kako će se ovaj niz nastavljati i ubuduće.

misice