Ceste koje vode nigdje, zar si to ozbiljna država može priuštiti?

Ceste koje vode nigdje, zar si to ozbiljna država može priuštiti?

Trebala je biti gotova prije četiri godine, no brza cesta Trogir - Omiš izgleda neće u bližoj budućnosti biti napravljena. Iako je riječ o najprometnijem pravcu u državi što pokazuju podaci, nikako da dođe na listu prioriteta. Građanima je već dosta i apeliraju na Vladu da konačno nešto napravi, a pozvali su i sve političke opcije da se ujedine oko ovog problema ...

Ceste koje vode nigdje, zar si to ozbiljna država može priuštiti?

Izvor: dnevnik.hr

gužve pred OmišemNesnosne gužve na cestama oko Splita traju cijelo ljeto, sve od Trogira do Omiša. No, obećana zaobilaznica neće tako skoro. Početak radova od Omiša prema Dugom Ratu neće početi do daljnjeg, jer nema novca.

Tunel koji sad ne vodi nikamo, povezat će se mostom i na staru državnu cestu preko Tugara i Srinjina. No tek kad se izgradi most. Građani, kojima je već svega dosta pokrenuli su i peticiju. Dvije tisuće potpisa već su poslali Vladi, a akciju kažu nastavljaju i dalje.

'Peticiju su potpisivali čak i neki turisti, jedan je ostavio komentar iz Švedske, gospodin koji kaže da iz njegovog malog mjesta u Švedskoj dok dođe do splitskog aerodroma treba mu četiri sata, a onda od splitskog aerodroma do jednog mjesta iza Omiša nova četiri sata', kaže Marijana Puljak iz udruge Građani za brzu cestu.

'U Omišu se radi cesta koja ide nigdje i ništa, prema Trogiru se radi cesta koja je napravljena mimo svih standarda, opasna cesta, rekli smo preko stotinu mrtvih u zadnjih 10, 12 godina, pa molim vas lijepo zar to ozbiljna država sebi može dopustiti', ističe prometni stručnjak Stanko Smodlaka.

Ni Kaštelanski dio ne napreduje najbolje. Dodatni problemi i na onom malom dijelu na kojem su radovi i započeti. Kako Konstruktor ne može završiti radove, Hrvatske ceste raskinule su ugovor.

'Sad su pregovori s drugim izvođačima, koji su radili na toj cesti da preuzmu radove na spomenutoj dionici, dakle tu postoje samo dvije alternative ako dođe do dogovora s izvođačima koji bi trebali nastaviti dakle nastavit će odmah s izgradnjom spomenute dionice, a ako neće doći, to će biti potrebno', naglašava ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić.

A ovaj dio je trebao biti pušten u promet prije ljeta. Još ostaje i velik dio koji nije ni započet zbog još uvijek neriješenih imovinsko-pravnih odnosa.

Ceste koje vode nigdje, zar si to ozbiljna država može priuštiti?

Povezani članci

Who's Online

We have 190 guests and one member online

  • admin