Željezara Split opet radi

željezara SplitNakon tri godine Željezara Split opet radi. Adria čelik je pokrenuo testiranje postrojenja u pogonima valjaonice bivše Željezare Split, čijih je 62 bivših radnika pripremilo pogone i omogućilo da s proizvodnih linija izađu prve probne serije rebrastog betonskog čelika. Testiranje je vrlo zahtjevno jer postrojenje više od tri godine nije bilo u funkciji - doznaje se iz priopćenja C.I.O.S. grupe, novog vlasnika Željezare. U ovoj fazi projekta radi se u jednoj smjeni, ali se već u rujnu ove godine očekuje puno zapošljavanje radnika i strojeva, pa tako i proizvodnja u tri smjene ...

Izvor: Slobodna Dalmacija

U rujnu se očekuje i početak proizvodnje u pogonima čeličane, koji će imati novi sustav otprašivanja kakvog prije u pogonima splitske željezare nije bilo, a koji će biti najvišeg dostupnog standarda zaštite okoliša.

Postupno, kako priprema pogona čeličane bude napredovala i proizvodnja u valjaonici se povećavala, povećavat će se i broj radnika, a do kraja rujna to bi moglo biti i do ukupno 200 radnika.

Povezani članci

Who's Online

We have 342 guests and no members online