Repriza predstave "Bazen u dvorištu" u subotu u 20 sati

gradski teatar omišZahvaljujem se dragoj omiškoj publici na interesu koji je pokazala za Gradski teatar "MALI PRINC" Omiš, a posebno za onakve reakcije nakon završetka premijere naše prve predstave "Bazen u dvorištu". Hvala Vam, draga publiko! Iskreno mi je žao, što je i pored popunjenih sjedećih i stajaćih mjesta, ostalo pred dvoranom Zimskog kina Biokovo, pedesetak ljudi (takav interes nismo očekivali) koji nisu mogli zbog popunjenosti pogledati predstavu. Zbog tog ćemo razloga, jer osjećamo moralnu dužnost, reprizirati predstavu "BAZEN U DVORIŠTU" i to u subotu, 13. ožujka 2010. u dvorani zimskog kina u Omišu u 20:00 sati ...


KAZALIŠTE

 

gradski teatar omiš

 

Piše: Petar Buljević, prof.
Voditelj "Gradskog teatra MALI PRINC" Omiš


Ova  moderna tj. suvremena tematika oduvijek je plijenila interes i publike a i samih glumaca. Meta pozicije obavite mirisom ruže koja govori o "prvom ljubavnom susretu" ili o agoniji jedne disfunkcionalne obitelji koja barata ružom kao putnikom u drugi svijet gdje se uglavnom opraštamo s nečim što je bilo uz nas, u našem srcu i onda je nepovratno nestalo..

Ovo nije tematika hajdučke novele, pa je možda i malo teža recepcija
jednog slojevitog rasapa unutarnjeg svijeta na klimavim pozicijama
sebičnog materijalizma.

Osim mirisa ruže istaknuo bih smijeh, pakosni, prpošni, zanosni smijeh;  za kojim tako žudimo u ovim teškim vremenima, a u predstavi najsmiješniji biva onaj koji utjelovljuje etičke tj. pozitivne vrijednosti, u ovom slučaju Bonacina. Je li tako i danas kada se borimo s sveprisutnim vjetrenjačama ništavila, koje i glede i unatoč svemu nastavljaju svoju vrtnju i prazni hod?

 

gradski teatar omiš

 

Mogu istaknuti i očinsko moraliziranje koje dolazi od mafijaškog
polusvijeta s tendencijom da se objasni što je to civilizacijska norma
življenja. Takav smo slučaj imali i u bližoj hrvatskoj sadašnjosti kada je
jedan general prokazan upravo zbog narušenog "hrvatskog ćudoređa".

Ova predstava govori o našoj stvarnosti, i biva živ otisak na vodi naših
unutarnjih stremljenja i osamljenog snalaženja u širokom, mogao bih kazati Eliotovom svijetu, u kojem grom ne znači nužni i kišu koja će nas
okrijepiti i označiti duhovnu preobrazbu...

Razgovarajući s dramskim umjetnikom Otokarom Levajem nakon predstave, parafrazirat ću njegove riječi kojim je predstava u potpunosti uspjela te ga iznenađuje kvaliteta i razina same predstave te je gospodin Oto čestitao svakom glumcu ponaosob  na realizaciji i cjelovitom oživljavanju samog lika do prepoznatljivosti eliotovskih proturječnosti u duhovnom svijetu suvremenog čovjeka.

Repriza predstave "BAZEN U DVORIŠTU" odigrati će se u subotu, 13. ožujka 2010. u dvorani zimskog kina u Omišu u 20:00 sati.

Vidimo se!

 

gradski teatar omiš

Povezani članci

Who's Online

We have 397 guests and no members online