Iz Regije..

Omiški HSS-ovci deložirani iz gradskih prostorija

Nakon šesnaest godina djelovanja, odlukom gradonačelnika Ivana Kovačića deložiran je omiški HSS iz stranačkih prostorija za koje stranka nije plaćala gradu niti kune naknade. HSS-ovci su tridesetak četvornih metara atraktivnog gradskog prostora u Ulici Ante Starčevića 1997. godine dobili na korištenje, kažu, bez naknade s tim da se predmetni prostor dovede u stanje za normalan rad jedne stranke. To je i učinjeno i nitko ih iz tog prostora u gradskom vlasništvu nije tjerao, sve do odluke gradonačelnika iz sječnja 2015. Omiškim je “seljacima” tada dano osam dana da isprazne prostorije te ključeve prostora dostave u Upravni odjel za komunalno-stambenu djelatnost. "Trakavica" se nastavila punih godinu dana, sve dok gradski komunalci nisu ovih dana napokon i sproveli odluku Gradskog poglavarstva. - Ovo se jedino može okarakterizirati kao čin suspendiranja demokracije - ogorčen je predsjednik omiškog HSS-a i gradski vijećnik dipl.ing Milivoj Juričić..

Izvor: Slobodna Dalmacija

Prvog čovjeka omiških "seljaka" također je zasmetalo što se ovakve rigorozne mjere ne vrše i nad ostalim strankama koje djeluju u gradu na ušću Cetine, već samo nad njima.

ivan kovačić- U gradu nema dovoljno prostora za sve koji ih od nas traže. Dosadašnja praksa, ne samo u Omišu, bila je da se strankama daje šakom i kapom, a to su često bili najatraktivniji prostori. Budući da prostora nema dovoljno, odlučili smo da ćemo ga dati onima koji stvarno nešto rade – kazao je za Slobodnu Dalmaciju još lani, po izdanoj odluci, gradonačelnik Ivan Kovačić te dodao - A na prozivke za suspendiranje demokracije mogu se samo nasmijati. Pa, Omiš je malen grad, svi znamo kako određene stranke rade. Ako HSS pod političkim djelovanjem podrazumijeva igranje na karte i prodavanje meda, onda smo ih stvarno oštetili oduzimanjem prostorija.

Povezani članci

Who's Online

We have 227 guests and one member online

  • admin