Otvoren 'Splitski salon'

Ovogodišnji, 38. po redu Splitski salon, bijenalna manifestacija suvremene umjetnosti, otvorena je u petak navečer u Splitu. Izlošci su postavljeni u Multimedijalnom kulturnom centru, u istočnom i zapadnom dijelu Dioklecijanovih podruma, u Salonu Galić, sveukopno na čak 22 lokacije (jedna je čak i u Supetru), od kojih svaka na kojoj su radovi izloženi nudi određene asocijacije i prikladna je za određeni tip izložaka, pa tako u podrumima dominiraju video radovi i instalacije, a u salonu Galić printevi i fotografije.. Na skupnoj izložbi sudjeluje 70 autora, a HULU Split je organizator Splitskog salona, čija je ovogodišnja tema "Maštanja-Izmještanja“ ...

SVEČANO OTVORENA 38. PO REDU BIJENALNA MANIFESTACIJA

'Splitski salon' na čak 22 lokacije

Piše: J.Parać / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

splitski salon

Predsjednik Hrvatske udruge likovnih umjetnika Split i dekan Umjetničke akademije Mateo Perasović kazao je na otvaranju kako je Salon dislociran na čak 22 lokacije, a umjetnici su svoje radove izložili u umjetničkim i drugim gradskim institucijama, na ulicama, u kavanama i na fakultetima.

splitski salon

- Posebnu vrijednost 38. splitskom salonu daje povezivanje profesora i studenata UMAS-a s organizatorom Salona, splitskim HULU-om, a mi profesori poticali smo studente da se priključe svojim radovima, kazao je Perasović.

splitski salon

Povezani članci

Who's Online

We have 259 guests and no members online