Mirna Kovačić kandidatkinja HSS-a za gradonačelnicu Splita

Iz stranke HSS ovih dana odlaze ili prestaju s radom čitavi ogranci zbog neslaganja s vodstvom stranke i stilom vodstva predsjednika Kreše Beljaka. Gradska organizacija HSS-a Splita, iz koje danas nitko nije bio na tiskovnoj u Solinu koju je sazvala nekolicina bivših članova HSS-a u Solinu, imala je svoju izbornu skupštinu i izabrala svoja legalna tijela, a izabrana predsjednica GO HSS Splita Mirna Kovačić, koja je ujedno i županijska vijećnica HSS-a, kandidirat će se za gradonačelnicu Splita na sljedećim lokalnim izborima u čemu je podržana od strane Odbora ŽO HSS-a, piše Dalmatinski portal.
Mirna Kovačić rodom je iz Omiša, no već niz godina živi i radi u Splitu. Bila je zaposlena kao učiteljica u mnogobrojnim osnovnim školama u našoj županiji, u izdavaštvu kao glavna urednica dvotjednika, na regionalnoj televiziji kao urednica informativnog programa, tvrtkama Investgradnja d.o.o. i Poliklinici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju na marketinškim poslovima. U svibnju 2013. godine kreće u poduzetništvo i otvaram svoju Agenciju za promidžbu istraživanje tržišta i javnog mijenja i organizaciju sastanaka. U politiku ulazi 2012. učlanjenjem u Savez za građansku i etičku Hrvatsku. Nakon lokalnih izbora 2013.g s neovisne liste dr.sc.Ivana Grubišića ulazi u Županijsku skupštinu gdje joj od kolovoza 2014. teče manadat županijske vijećnice, najprije kao članice NL, a potom kao vijećnice HSS-a. Na nadolazećim lokalnim izborima kandidirati će se za gradonačelnicu Splita. Kaže kako joj je moralna obaveza i želja opravdati očekivanja i povjerenje svojih članova i pozicionirati HSS u Splitu na političko mjesto kakvo zaslužuje najstarija hrvatska stranka.

Izvori: Dalmatninski portal, Index.hr

- "Za mene je temeljno društveno uporište briga za građane. Kandidaturom želim našim građanima utkati u svakidašnji život nadu, vjeru u bolje sutra, i to kroz program koji će biti gospodarski snažan, ali i izrazito socijalno osjetljiv. To je izvorna Radićevska politika. Kao akademska građanka, svojom kompetencijom, odgovornim ponašanjem i liderskim sposobnostima, trebam svojim primjerom dati doprinos u pomicanju stvari na bolje, a to je jedino moguće kroz izvršnu vlast" - kaže Mirna Kovačić o svojoj kandidaturi te da žali zbog malog broja žena zastupljenih u politici.

- "Želim svojim primjerom potaknuti žene da pojačaju angažman u politici. Politička arena nikako ne bi smjela biti namijenjena samo muškarcima. Iako žene čine više od polovice stanovništva, žena je razmjerno malo na pozicijama gdje se odlučuje, slabije su plaćene. To ću kao prva žena gradonačelnica Splita mijenjati. Split dosad nije imao gradonačelnicu. Zašto? Zar žena ne drži tri kantuna kuće?" - poručila je Mirna Kovačić.