U očekivanju Godota..

čekamI dok Dugoraćani i dalje strpljivo čekaju Godota koji će uspjeti postići zajednički dogovor s svim hrvatskim ministarstvima za istraživanje ruda i ljudskog strpljenja, te nastaviti radove na sanaciji zemljišta bivše tvornice Dalmacija (i započeti s realizacijom hotelskog naselja s marinom na području T - zone "Dalmacija" u Dugom Ratu), naš "Godot", izgleda, trenutno ima "prišnijih" poslova u uvali Dugi Rat/Ključna (Žolca) na otoku Hvaru. O čemu je riječ? Tamnošnje Gradsko vijeće Staroga Grada protivi se izmjenama i promjenama prostornog plana koji je protiv interesa mještana. Vrbanjani negoduju zbog toga što netko forsira prekrajanje, odnosno potpuno ukidanje T-2 zona Basina i Mudri Dolac, i ubacivanje u plan nove zone u uvali Ključna i još nekih drugih, a koje su do sada bile poljoprivredna zemljišta, piše Mirko Crnčević na stranicama Slobodne Dalmacije ...

HVAR

Prekrajaju zone u korist građevinskih lobija

Izvor: Slobodna Dalmacija

Dugoraćanima dobro poznata tvrtka "Landmark Investments & Management" iz Londona je surađujući s tvrtkom “Poseidon Croatia”, na području Dugi Rat/Ključna na Hvaru 2006. godine od građana otkupio 70 do 80 hektara zemljišta po cijeni do 22 eura po četvornome metru s namjerom izgradnje etnoturističkog naselja.

uvala ključna

Mnogi su poslije tu kupnju zemlje po niskim cijenama, a potom zahtjeve za njezinu prenamjenu u građevinsko područje, pri čemu bi joj vrijednost porasla i do deset puta, tumačili kao još jedan pokušaj pljačke hrvatskih resursa. Ili, bolje rečeno, jeftino razbaštinjenje hvarskih težaka, te izravno nanošenje štete državi i jedinici lokalne samouprave, u ovom slučaju Gradu Starom Gradu.

I mještani Vrbanja sumnjaju da je planirana prenamjena poljoprivrednog zemljišta u građevinske zone ništa drugo do kriminalni čin sračunat za interese tvrtke "Landmark Investments & Management" iz Londona, a štetan ne samo za njih, nego i za društvo u cjelini, pa će to, ako se pravda ne zadovolji, sve prijaviti nadležnim tijelima RH.

Mjesni odbor iz Vrbanja upravo je uputio svoje primjedbe na proceduru donošenja izmjena i dopuna Prostornog plana Splitsko-dalmatinske županije ministru graditeljstva i prostornog uređenja Ivanu Vrdoljaku, županu Anti Sanaderu, predsjedniku Županijske skupštine Petroslavu Sapunaru i ravnatelju Zavoda za prostorno uređenje Niki Mrčiću.

Povezani članci

Who's Online

We have 487 guests and no members online