Iz Regije..

Omiš: Sjednica vijeća protekla u raspravi o neodgovornom trošenju novca poreznih obveznika

Pisanje Slobodne Dalmacije nije ništa drugo nego agitpropovsko-gebelsovska propaganda, a sve optužbe na moj račun obične su nebuloze - kazao je bivši omiški gradonačelnik Ivan Škaričić tijekom rasprave na jučerašnjoj sjednici Gradskoga vijeća Omiša, na kojoj se povela rasprava o neodgovornom trošenju novca poreznih obveznika i dugu koji trenutačno iznosi 31.030.422 kune ...

OMIŠ PRED PROSJAČKIM ŠTAPOM?

Škaričić: To je agitpropovsko-gebelsovska propaganda

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Škaričić je, prvi put nakon 18 godina, sjednicu pratio iz vijećničkoga stolca, no u nekoliko navrata ipak je zaboravio da više nije gradonačelnik, pa je kolegama upadao u riječ te im replicirao ne samo mimo pravila dobroga ponašanja, nego i mimo odredbi iz Poslovnika.

Glavna tema prve radne sjednice novoga saziva Gradskoga vijeća bilo je usvajanje izvješća o punjenju proračuna za prvih šest mjeseci ove godine, pri čemu je HDZ-ova većina, ignorirajući manjak u gradskoj blagajni, zaključila kako se proračun dobro puni.

Gradonačelnik Ivan Kovačić Omišanima je, pak, poručio kako će minus vjerojatno biti i
veći, jer njegovi ljudi tek utvrđuju stvarne dugove, pri čemu je istaknuo kako su već naišli na slučajeve koji dokazuju da je financijsko izvješće bivše vlasti bilo frizirano. Rebalans proračuna, najvjerojatnije već u rujnu, nameće se stoga kao jedino logično rješenje.


Poslovi za Vlastiti pogon

Škaričić se svim silama trudio omalovažiti Kovačićevo shvaćanje novčane problematike (Kovačić: “Ne shvaćam kako to mislite da se proračun dobro puni?” - Škaričić: “Možda shvatite do kraja godine”), no prave argumente kojima bi obranio travanjsku prenamjenu proračunskog novca, o čemu je “Slobodna” jučer pisala, nije uspio pronaći.

Dapače, potvrđeno je da je samo nekoliko dana prije lokalnih izbora Škaričić iz proračuna, iz fonda za sanaciju stijena i vodoopskrbe, uzeo milijun kuna kako bi, među ostalim, isplatio božićnice (u svibnju!), a dobar dio novca otišao je i na isplatu duga tvrtki “Grom”, a svoj su dio, i to u građevinskome materijalu, dobili i mjesni odbori.

Omišane će svakako razveseliti vijest da će Vlastiti pogon, dakle radnici koje Grad ionako plaća, preuzeti od privatnih tvrtki i “Peovice” brigu o održavanju objekata u gradskome vlasništvu ili posjedu.

Brinut će se i o postavljanju ploča s imenima ulica i naselja, održavanju javnih spomen-ploča i spomenika, prigodnom ukrašavanju grada, čišćenju i organizaciji razgledanja tvrđave Mirabele, te o održavanju nadstrešnica na autobusnim stajalištima.

Na sve te usluge Grad je u Škaričićevo vrijeme trošio veliki novac.

Povezani članci

Who's Online

We have 159 guests and no members online