Predsjednice, upoznajte čari putovanja iz Splita u Omiš (i nazad)

'Građanska inicijativa za Brzu cestu Trogir-Omiš' poslala je poziv predsjednici Kolindi Grabar Kitarović da osobnim automobilom u petak dođe u Omiš na ručak i popodnevno kupanje. Pismo - poziv  prenosimo u cijelosti.

'Poštovana predsjednice,

Građanska inicijativa za Brzu cestu Trogir- Omiš poziva Vas da ovaj petak 14.8.2015. dođete u Omiš na ručak i popodnevno kupanje. Pozivamo Vas da se iz svoje rezidencije u Splitu po mogućnosti uputite osobnim automobilom bez posebnih oznaka i pratnje kako bi se sami uvjerili u čari putovanja tom kratkom dionicom od 25 km koja ponekad traje i par sati.

Prometni čvor u Stobreču najprometniji je čvor u državi, dionicom do Omiša dnevno prođe više od 60 000 vozila što je više nego li što ih prođe postajom Lučko. Ovoj prometnici gravitira više od pola milijuna stanovnika, a stanovnicima na potezu od Omiša do Splita predstavlja i jedinu poveznicu s ponekad vitalno potrebnim sustavima zaštite i spašavanja, bolnicom, školom, radnim mjestom.

Pozivamo Vas poštovana predsjednice da jedan dan proživite ono što svakodnevno doživljavaju turisti tijekom sezone, ali prije svega i sami stanovnici tijekom cijele godine ne samo za vrijeme ljetnih mjeseci. Tijekom ljeta samo nas bude stid i sram jer se na ovu prometnicu čeka više od 40 godina i svake godine se iznova moramo pravdati našim gostima kako je moguće da se na njoj ništa ne radi. Mijenjale su se države, vlasti, vlade, ministri, no obećanja o izgradnji brze ceste ostaju samo pusti san.

Nadamo se poštovana predsjednice da ćete se odazvati našem pozivu i pomoći nam svojim zalaganjem da brza cesta Trogir Omiš, posebno njen dio od Stobreča do Omiša, konačno krene u izgradnju.

Unaprijed zahvaljujemo na odgovoru.'

Predsjednice, upoznajte čari putovanja iz Splita u Omiš (i nazad)

Izvor: Slobodna Dalmacija

Građanska inicijativa za brzu cestu Trogir-Omiš već godinama upozorava na nužnost izgradnje ove prometnice koja bi, malo je reći, znatno olakšala život stanovnicima koji svakodnevno prometuju od Splita prema jugu.

Kilometarske gužve upravo su ove sezone doživjele svoj vrhunac te se 30-ak kilometara dugačko putovanje od Splita do Omiša često pretvara u višesatnu kalvariju. No, koliko god upozoravali na važnost rješavanja najvećeg prometnog čepa u državi, čini se kako vapaji dalmatinskih vozača ne dopiru do ušiju odgovornih u Zagrebu.

Upravo iz tog razloga čelni ljudi Inicijative odlučili su iskoristiti činjenicu da je predsjednica Grabar Kitarović za svoju ljetnu rezidenciju odabrala Split te su je pozvali da sljedećeg petka, ako se usudi, posjeti Omiš bez pratnje.

Povezani članci

Who's Online

We have 127 guests and one member online

  • admin