Javna tribina: Mjesni odbori - pokretači promjena u zajednici?

JAVNA TRIBINA

Dugi Rat, kino "Dalmacija"
Srijeda, 21.05.2014, 18:00 h

MJESNI ODBORI - Pokretači promjena u svojoj zajednici?

Predavači: Marijana Puljak, Jakov Prkić

Marijana Puljak (rođena Rakuljić) pokretač i organizator građanske inicijative "Za pametne ljude i pametan grad" na javnoj će tribini govoriti o ulozi i značaju Mjesnih odbora kao oblika neposrednog sudjelovanja građana u odlučivanju o lokalnim poslovima od neposrednog i svakodnevnog utjecaja na život i rad građana, te o iskustvima Vijeća kotara Žnjan čija je predsjednica, a koji je ostvario zapažen rezultat u promicanju i realizaciji projekata od javnog interesa građana.

Organizator:   Nezavisna kandidacijska lista grupe birača za vijeće mjesnog odbora Dugi Rat - nositelj Tomislav Tomaš

Inicijativa za brzu cestu Split - Omiš
 foto: Maja Prgomet

O PREDAVAČIMA

Marijana Puljak

Marijana PuljakMarijana Puljak, djevojačko Rakuljić, rođena je 1971. god, a diplomirala elektrotehniku na FESB-u u Splitu 1994. god. Danas je udana, ima troje djece i zaposlena kao IT manager.

Predsjednica je Vijeća kotara Žnjan, izabrana kao nezavisna kandidatkinja i iza nje je zapažen rezultat u promicanju javnog interesa građana. Vijećnica je u Gradskom vijeću Splita.

Marijana i njen tim pokrenuli su izgradnju dječjeg igrališta, građevinske dozvole za novu školu, oživjeli društveni život u kvartu. Osim u kotaru, Marijana se istakla i u inicijativi Za dovršetak brze ceste Omiš- Trogir, pokretanju serije tribina Znanstveni kafić, organizaciji Festivala znanosti u Splitu, inicijative 'Za pametne ljude i Pametan Grad', radu u Gradskom vijeću Splita.

Jakov Prkić

Jakov PrkićRođen 1973. Dvoje djece. Stanuje u kotaru Lokve. Osnovnu i srednju (elektrotehničku) školu završio u Splitu. Od 1993. godine radi honorarno kao fototoreporter splitskih dopisništava Vjesnika i Večernjeg lista. Stalan angažman u Jutarnjem listu dobiva 1998. godine, a od 2007. godine radi u foto agenciji Cropix. Tijekom dvadeset godina rada objavljivao fotografije u više desetaka raznih izdanje uključujući i neke međunarodna (International Herald Tribune, Frankfurter Allgemeine Zeitung...)

Član fotokluba Split od 1990. godine. Predsjednik Vijeća Gradskog kotara Lokve od 2010. godine (s nezavisne liste). Govori engleski jezik. Hobi mu je vožnja bicikla.


O ORGANIZATORU

Organizator javne tribine je nezavisna kandidacijska lista grupe birača za vijeće mjesnog odbora Dugi Rat predvođena Tomislavom Tomašom kao prvim među jednakima.

- Svojom aktivnošću i djelovanjem možemo inicirati promjene na lokalnom nivou. Neopterećeni ideologijama, bez nekoga tko bi nas "vukao za rukav" i usporavao želimo sebi, sumještanima i budućim generacijama pokušati osigurati što kvalitetniji i osmišljeniji životni prostor. Volje, upornosti, znanja i ideja imamo, a prateći dnevna zbivanja u zajednici i društvu svjesni smo na kakve ćemo sve prepreke nailaziti, ali entuzijazam i odgovornost nas guraju da pokušamo nešto učiniti. Vjerujemo da će nas sumještani na izborima prepoznati - kaže Tomislav Tomaš o razlozima zašto se kao društveno aktivni pojedinac (predsjednik auto-moto kluba "Oneum", sudionik nekoliko zapaženih lokalnih i širih inicijativa poput "Inicijative za brzu cestu Split-Omiš, sudionik u organizaciji niza zapaženih događaja na području općine Dugi Rat i grada Omiša) odlučio s prijateljima direktno uključiti u život svoje lokalne zajednice kao nositelj nezavisne kandidacijske liste grupe građana za vijeće mjesnog odbora Dugi Rat.

Tomo tomaš

Na skupu će Tomislav Tomaš predstaviti i svoju nezavisnu ekipu s kojom izlazi u nedjelju, 1. lipnja 2014. na izbore za vijeća mjesnih odbora.


KANDIDACIJSKA LISTA GRUPE BIRAČA – NOSITELJ TOMAŠ TOMISLAV:

1. TOMAŠ TOMISLAV   Dugi Rat, Drage Ivaniševića 13.
2. TOMIĆ TONĆI           Dugi Rat, Mosorska 16.
3. PAVIĆ NENAD           Dugi Rat, Hrvatske mornarice 13.
4. TOMIĆ ANTONIO      Dugi Rat, Hrvatske mornarice 29.
5. PAVELIĆ LUKA         Dugi Rat, Jadranska 20.
6. SKENDER DARKO   Dugi Rat, Jure Kaštelana 5.
7. BEŠLIĆ MATE          Dugi Rat, Stjepana Radića 2.


Na tribini će kao gosti gornje liste, saznajemo, javnosti biti predstavljene i dvije nezavisne kandidacijske liste za izbore za vijeća mjesnih odbora u Općini Dugi Rat, kandidacijska lista grupe građana za vijeće mjesnog odbora Duće, predvođena nositeljem Antoniom Borićem, te kandidacijska lista grupe građana za vijeće mjesnog odbora Orij i Mali Rat, predvođena nositeljem Tončem Žilićem.

Povezani članci

Who's Online

We have 154 guests and no members online