Brnistra: Finale sezone na brdskim stazama

Dva su auto kluba u Omišu; AK Oneum i AK "Omišmotorsport". Upravo ovaj drugi organizira završnicu prvenstva. I ne izmišlja toplu vodu. Poučeni sjajnim iskustvom Dubrovčana, odlučili su krenuti istim putem. U pomoć su pozvali iskusne suce AK Delta. Sve u želji da utrka prođe, organizacijski, u najboljem redu. Finale sezone na brdskim stazama. I to u srcu Dalmacije, ovog vikenda u Omišu. Kud ćeš više?! Zgarantirano je "ludilo“, atmosfera i nabrijanost, te sportska borba. Finale sezone nije moglo biti ljepše ...

BRNISTRA

Finale sezone na brdskim stazama

Izvor: AutoMotoTrend.com.hr

Kako stvari sada stoje, a nema razloga da ne bude tako, sve je spremno za veliki spektakl. Čelnik organizatora, Tomislav Grubiša iz AK "Omišmotorsport" i tajnik kluba Skender, ništa nisu prepustili slučaju.

Tako će Mato Šebalj preuzeti funkciju direktora utrke, a s druge strane Josip Šimek će biti pomoćnik. Duo koji ne griješi, i s te strane Omišani mogu biti mirni. Ali i vozači svjesni da neće biti prilike za nikakve „lijeve radnje“ na stazi.

brdska utrka Brnistra 2013

Satnica će biti poštovana, što je svima iznimno važno. Sve će to kontrolirati Marino Ferlan kao sportski direktor. Žiriju će predsjedavati legendarni Deda - Damir Katunarić.

Objavljena je i lista prijava. Na njoj je 69 imena, ali poznavatelji prilika tvrde da će biti barem 80 vozača. I neki domaći koji nemaju prilike često biti na utrkama državnog prvenstva. Ali imaju „cojones“ izaći na stazu i povući maksimalno.

Odlučivat će se o prvacima klasa, grupa, ukupnim pobjednicima koji će nakon posljednjeg prolaska kroz cilj imati razloga za tugu ili pak veselje. Jednom riječju; finale kakvo se samo poželjeti može. Ne sumnjamo da gledatelji neće prepoznati spektakl i da će u velikom broju krenuti prema stazi

Najava je ovo vikend utrke "Brnistra" poviše Omiša. Naravno da će se još pisati o sinovima brzine iz Omiša i okolice. Zalužuju to momci iz grada u kojem je auto sport posljednjih godina napravio pravi bum.

Pozitivan bum. Vjerujemo da su sve interne razlike prevladane i da je sva energija, ona pozitivna usmjerena ka dobroj organizaciji i sjajnoj utrci.

A da će biti sjajna; bit će. U to nemojte ni sumnjati. Vjerujemo da će i vrijeme poslužiti i prava automobilistička fešta za kraj sezone je "zagarantirana".

Sve detalje o utrci možete pročitati u posebnom praviliniku – OVDJE, izdvajama samo satnicu dvodnevnog događanja sa brda kanjona Cetine.

Subota,  19. listopada 2013.

 08.00 - 10.30 Prijam, tehnički prijam i verifikacija - park vozača Priko
 08.00 – 08.15  Povijesna vozila
 08.15 – 09.00  Grupa N
 09.00 – 09.30  Grupa A
 09.30 – 10.30  Grupa E1/H
 11.00 I sjednica žirija
 12.00  Slobodni plaćeni trening
 14.00  Objava startne liste treninga
 14.15  Sastanak s vozačima
 14.30 – 17.00 Službeni treninzi
 14.30  Prvi trening ... 15 -30 minuta nakon 1. treninga Drugi trening
 ...15 minuta nakon 2. treninga Objava rezultata treninga  II sjednica žirija
Objava startne liste utrke

Nedjelja, 20. listopada 2013.

 09.00  Zatvaranje ceste
 10.45  Svečano otvaranje natjecanja, Zakučac
 11.00 Utrke
 11.00  1. utrka
 30 min po okončanju 1. utrke 2. utrka
 15 min. po objavi privremenih rezultata III sjednica žirija
 15 min. nakon sjednice žirija Objava konačnih rezultata
 Dodjela počasnih nagrada

O samoj utrci možete pročitati i na web stranici organizatora, kluba – www.omismotorsport.hr

Vidimo se ovog vikenda na Brnistri!

Povezani članci

Who's Online

We have 214 guests and no members online