Dragovoljac izgubio na 'domaćem' terenu u Solinu

RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK METKOVIĆ MEHANIKA  24:27 (8:14). U sportskoj dvorani Bilankuša u Solinu protekle je subote odigran prvenstveni susret 2. kola 1.HRL-jug između domaćina, seniora RK Hrvatskog Dragovoljca i rukometnog kluba Metković Mehanika pred više od 300 vjernih gledatelja. Unatoč podršci Dragovoljac je jako loše otvorio prvo poluvrijeme, te gosti odmah stvaraju gol razliku, zahvaljujući odličnoj realizaciji u napadu, i golmanu koji je zaustavio čak šest sedmeraca(!). Kad faliješ toliko sedmeraca, a na branci nije Ante Čizmić, a niti Thierry Omeyer, onda poluvrijeme obično glatko gubiš. Dragovoljcima je to uspjelo s rezultatom 8:14. U nastavku kad su svi već mislili da je gotovo, Dragovoljac upornom obranom i probuđenim Dinom Banovićem uspijeva smanjiti zaostatak na samo dva gola razlike u završnici utakmice, ali nažalost to je bilo sve. Previše neiskorištenih sedmeraca i nekoliko "neforsiranih" grešaka u napadu u završnici ipak su bili previše za potpuni preokret i pobjedu "domaćina". Najbolji strijelac Solinskog susreta je bio dugoratski "pistolero", Dino Banović, s deset pogodaka, a kod gostiju se najviše istakao Cvitanović s devet pogodaka.
Bit će bolje idući put, nadamo se opet u obližnjoj dvorani koja se u lijepim vikendima još užasava malo "rukometnog" ljepila i odlične posjećenosti na tribinama od strane lokalnih prijatelja sporta. Idući vikend naše rukometne Dragovoljce očekuje teško gostovanje u Dubrovniku, protiv istoimenog domaćina, Dugoraćanima uvijek teškog protivnika, koji opet ima velike ambicije u ovoj sezoni. Ali, naravno, ni naše nisu ništa manje te očekujemo pobjedu i nove bodove u 1.HRL-jug i pjesmu na povratku u Dugi Rat. Duće-tours biće opet sprema šesni lipi izlet u južni biser Dalmacije, možda i s nekom organiziranom okrjepom u večernjim satima, a u povratku (nakon pobjede) uvijek se možete počastiti slasnim mandarinama i kupiti školjke ispod mosta, idealne za pobjedničku buzaru na Streljani.. Kruva ima.. :-)
Eh da, naši Dragovoljci su opet oživili i klupsku internet stranicu, možete je u novom ruhu opet pronaći na staroj adresi - RKHD.HR - a nakon niza Facebook "velezavjera" i blokada opet je pravo osvježenje bezbrižno i slobodno "listati" vijesti o našim rukometašima, legendarne telegrafske osvrte s utakmica, čitati Boline mudre misli i lucidna taktička zapažnja, znajući da neki revnosni nadri-admin neće iz čista mira odjednom reći - STOP.  Eh da, ističem i novopokrenuti "kutak" za dame i obožavateljice koji obiluje galerijom "likova i djela" naših manekena sportskog života i kvalitetnog druženja u gostujućim kućama, parketima, pardon - dvoranama!

MB

Povezani članci

Who's Online

We have 68 guests and no members online