Hrvatska kleptokracija

U tekstu "Hrvatska u kaosu" (http://www.washingtontimes.com/news/2008/nov/09/croatia-in-chaos/), novinar Jeffrey T. Kuhner za Washington Times, opisujući sadašnji trenutak Hrvatske, između ostalog piše i kako premijer Sanader "nije istinski zainteresiran za borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije na visokoj razini", budući da "u posljednjih pet godina HDZ-ova elita pljačka javna dobra i kompanije u državnom vlasništvu". "Sanader i njegovi poslušnici uključeni su u masovnu pljačku čime iscrpljuju limitirane državne financijske resurse", piše Kuhner, pozivajući se na podatke Adriatic Institutea (http://www.adriaticinstitute.org/) prema kojima državna korupcija porezne obveznike košta milijardu dolara godišnje, "ogroman iznos za državu kojoj BDP iznosi 23 milijarde dolara". Podsjeća na pisanje nekoliko hrvatskih medija po kojima je Sanader "posljednjih godina zgrnuo više milijuna dolara", te na zloupotrebu domaćih medija u svrhu zamagljenja kritika na rad vlasti ...

NAROD IMA VLAST KAKVU ZASLUŽUJE??
 
Izvor: Washington Times, Monitor.hr
 
SanaderMart Laar, bivši premijer "baltičkog tigra" Estonije svojedobno je izjavio sljedeće o korupciji, što ponajbolje opisuje sadašnju skoro pa "status quo" situaciju u borbi protiv korupcije:
 
"Prvi korak u borbi protiv korupcije jest da nisi sam već korumpiran".
 
A kako su i sami vrhovi Hrvatske vlasti već odavno "umočeni" u ovaj problem, njihova medijska kampanja za "borbu protiv kriminala" i "borbu protiv korupcije("Ili mi ili oni" - kaže naš predsjednik) je već unaprijed osuđena na neuspjeh, a hrvatski narod će i dalje plaćati cijenu.


Vlada: Tko nam kaže, ni ne vrijeđa nas

Izvor: Business.hr

Iz Vlade su na tvrdnje Washington Timesa da je Hrvatska u prekidu pregovora s Europskom unijom reagirali po principu "Tko nam kaže, ni ne vrijeđa nas" (glasnogovornik Vlade Zlatko Mehun za Business.hr izjavio je kako autor Jeffrey T. Kuhner i ranije pisao slične tekstove s posebnim ciljem pljuvanja po vladajućima), no činjenica je da Vlada od kada je govora o ulasku Hrvatske u EU koketira s datumima.

Tako je i premijer Ivo Sanader prošlog tjedna po tko zna koji put obznanio "Imamo datum", ovaj put tvrdeći kako ga imamo po "prvi put".

Da je njegova izjava opet daleko od istine, svjedoči činjenica da uopće nemamo datum, nego je Hrvatskoj iz Bruxellesa poručeno da do kraja sljedeće godine moramo završiti pregovore.

Povezani članci

Who's Online

We have 239 guests and no members online