Nova hrvatska Vlada

Nova hrvatska Vlada, koju će mandatar i stari-novi premijer Andrej Plenković u četvrtak predstaviti u Hrvatskome saboru, imat će 18 članova, četiri potpredsjednika, 16 ministarstava, četiri nova imena u odnosu na aktualnu Vladu - dvije ministrice, jednog potpredsjednika Vlade i jednog "povratnika" u Banske dvore. No krenimo redom. O premijeru se sve zna. Potpredsjednici vlade su: Tomo Medved (ministar branitelja), Davor Božinović (ministar unutarnjih poslova), Zdravko Marić (ministar financija) i Boris Milošević koji će biti potpredsjednik za društvena pitanja i ljudska prava.
Ostali članovi Vlade su: Marija Vučković (Ministarstvo poljoprivrede), Gordan Grlić Radman (Ministarstvo vanjskih i europskih poslova), Oleg Butković (Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture), Vili Beroš (Ministarstvo zdravstva), Nina Obuljen Koržinek (Ministarstvo kulture i medija), Ivan Malenica (Ministarstvo pravosuđa i uprave), Darko Horvat (Ministarstvo graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine), Tomislav Ćorić (Ministarstvo gospodarstva i održivoga razvoja), Josip Aladrović (Ministarstvo rada, mirovinskog sustava i socijalne politike), Nikolina Brnjac (Ministarstvo turizma i sporta), Mario Banožić (Ministarstvo obrane), Radovan Fuchs (Ministarstvo znanosti i obrazovanja), Nataša Tramišak (Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU).
 
Hmm, tko zna koliko će ih dočekati u ministarskoj fotelji i kraj mandata. Podsjetimo zaboravne, od 18 ministara u prošloj Plenkovićevoj vladi svega sedam ministara "preživilo" je korupcijske afere, smjene, ostavke... Valjda je premijer sada bolje birao, no ako je suditi po izboru Nikoline Brnjac za vođenje Ministarstva turizma i sporta (gospođa nema ni dana iskustva rada u turizmu, a ni sportu), Tomislava Čorića za gospodarstvo, Darka Horvata za graditeljstvo,.. i nismo baš sigurni u to. No srećom, Europa će nas "zapljusnuti" milijardama korona-eura koje ćemo opet uludo potrošiti na prenapuhani javni sektor i na ostale sisače proračuna (od stoljeća sedmog :-) tako da opet nećemo morati provesti nikakve reforme za bolju, održivu bogatiju Hrvatsku te za izvjesniju budućnost na ovim obalama za ovu mladost koja i dalje ne izlazi na izbore (izlaznost na ove zadnje izbore je bila nikad niža, niti 50%) jer kao "nema za koga glasati", pa će radije krenuti bez partijske knjižice u svijet kad turistički "džeparac" presuši...

Izvori: SD, JL, Hina

Povezani članci

Who's Online

We have 189 guests and no members online