Dražen Oreščanin: Medijima su puna usta Megglea, rijetko tko pita što će biti s kooperantima

Medijima su puna usta Megglea koji u Osijeku otpušta 160 ljudi, nariče se nad odlaskom stranog ulagača, a istovremeno u tišini umiru brojna mala poduzeća i obrti hrvatskih poduzetnika... Svakog izgubljenog radnog mjesta je šteta, ali rijetko tko pita kao N1 što će biti s kooperantima, to je 200 malih poduzetnika i OPG-ova osuđenih vjerojatno na propast.
Male i mikro tvrtke u Hrvatskoj koje čine 70% prihoda i zaposlenih u privatnom sektoru nikada nisu bile u fokusu medija, no dijele istu sudbinu zbog neprovođenja ikakvih reformi, zbog nezainteresiranosti Vlade, komora i udruga koji ionako štite samo velike.
Zbog zaštite interesa malih, onih kojih nitko ne štiti je nastala i udruga Glas Poduzetnika, kao što slične utjecajne udruge postoje u UK, SAD, Njemačkoj, Kanadi i drugim zemljama već desetljećima. Zbog toga radimo pritisak i dajemo konstruktivne prijedloge. Ali da bi se problem riješio, to nije dovoljno. Mora postojati volja i želja Vlade da napravi nužne reforme da nam omogući normalan razvoj poslovanja kako to rade sve vlade u svim zemljama koje NISU zadnje u EU po konkurentnosti, rastu gospodarstva i BDP-u.
Premijeru, ministri, političari, zastupnici, župani! Krajnje vrijeme da počnete raditi u interesu Hrvatske je odavno prošlo, kada ćete konačno početi raditi svoj posao, kada ćete nas konačno početi slušati nas koji znamo i hoćemo, kada ćete prestati pričati šarene laži, kada ćete prestati brinuti o stranačkim interesima, kada ćete konačno pokrenuti reforme bez kojih dubimo na dnu? Kada???

Izvor: FB Dražen Oreščanin

 

Povezani članci

Who's Online

We have 225 guests and one member online

  • admin