Grci, Irci i Belgijanci na Ethnoambientu

Najstariji world music festival u Hrvatskoj, Ethnoambient Salona i ove godine bit će održan u drugoj polovici srpnja, a sedamnaesto izdanje festivala u arheološki ambijent Gradine dovodi 18. srpnja Belgijance iz Griff trija, Kilu iz Irske, dok će dan poslije nasupiti grčka Greekadelia i domaći Kries. Cijena ulaznice po večeri u pretprodaji je 50 kuna (do 8. srpnja putem Entrio.hr), 60 kuna do 17. srpnja na istom webu, kao i u suvenirnici Zvonimir u Solinu, odnosno 75 kuna na ulazu ...

WORLD MUSIC FESTIVAL - SEDAMNAESTO IZDANJE POZNATE MANIFESTACIJE 18. SRPNJA U GRADINI

Grci, Irci i Belgijanci na Ethnoambientu

Piše: Merien Ilić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Trio svirača gajda istražuju svoje korijenje preko knjiga o starim flamanskim pjesmama i zvučnih zapisa s terena. Za bend “Kila”, pak, kažu da su jedni od začetnika etno scene u Irskoj, aišire. Djeluju već dvadeset godina, a grupu čini sedmero sjajnih glazbenika koji sviraju brojne instrumente. Redovito nastupaju na raznim festivalima, skladaju filmsku glazbu, a njihovi nastupi prilično su energični.

EthnoambientGreekadelia” koju čine poznati glazbenici iz Grčke, Kristi Stassinopoulou i Stathis Kalyviotis, istražuju grčku-tradiciju i spajaju je s elektronikom, svakako i pod utjecajem urbanog života i različitih iskustava steknutih na putovanjima. Njihov posljednji album okarakteriziran je kao “grčki folk kakvog se dosad nije moglo čuti”.

Na koncu, u solinskoj Gradini nastupit će Kries Mojmira Novakovića koji je nedavno gostovao u splitskoj Kocki priredivši pravi urnebes oduševljenja među publikom koja je na zvukove lijerice, dipli i kavala plesala cijelu noć. Ne sumnjamo da će se isti scenarij ponoviti i na Ethnoambientu.

Povezani članci

Who's Online

We have 124 guests and no members online