U tijeku su radovi na sanaciji kod crkve Sv. Roka u Jesenicama

radovi na cesti kod crkve Sv Roka u JesenicamaZbog klizanja terena od oko pola metra, Županijska uprava za ceste donijela je odluku da se tijekom 2011. godine sanira potencijalni odron u gornjem dijelu Županijske ceste Sumpetar - staro selo Jesenice, točnije ispred župne crkve Sv. Roka. Na taj način će biti zaštićena Županijska cesta i kuće pored ceste jer je posljednjih godina vidljivo da taj teren zajedno sa cestom klizi i da je potrebna brza intervencija. Radovi su već počeli sredinom kolovoza i trajat će do konca listopada, a koštati će oko 1.200.000,00 kn ...


STARO SELO JESENICE

Sanacija gornjeg dijela ceste Sumpetar - staro selo Jesenice

Tekst i slika: Davor Grgat

Radove izvodi splitska firma "Kosjena", a sanacija će se izvesti na način da se ubrizgava zid ispod zemlje sastavljen od betonsko-čeličnih cijevi u dubinu od 6 m, a na razmaku od pola metra.

Radovi su već počeli sredinom kolovoza i trajat će do konca listopada, a koštati će oko 1.200.000,00 kn. Kod nekih mještana koji se služe tom cestom, a i turista koji ljetuju u starom selu Jesenice ili u Krugu, to je izazvalo revolt i ogorčenje iz razloga što je ova cesta dosta frekventna, pa im se ovim radovima ograničava vrijeme kretanja.

Ako se prisjetimo da su tijekom posljednjih 12-14 godina ovdje izbila 4 velika požara, koja se baš zbog uske ceste nisu mogli kontrolirati i načinjene su velike materijalne štete, načelnik Općine Dugi Rat, ing. Jerko Roglić, potvrđuje naše stavove i kaže kako su Županijskoj upravi za ceste podnesena dva zahtjeva da nerazvrstana cesta Jesenice - Krug (koja je nastavak ove ceste) bude proglašena Županijskom cestom, pod ingerencijom lokalne samouprave, jer Općina nije u mogućnosti sanirati ovu cestu, dok bi uz pomoć Županijske ceste to bilo moguće, a na taj način lakše bi se i požari stavili pod kontrolu.

Osim toga, za vrijeme velikih gužvi na Jadranskoj magistrali Split - Omiš, kada se iz Dugog Rata do Omiša vozi više od 60 min. Ova obilaznica Sumpetar - Jesenice - Stare Duće - Omiš bila bi odlična alternativa.

radovi na cesti kod crkve Sv Roka u Jesenicama
  Radovi kod crkve Sv. Roka u Jesenicama - potrajat će!

Povezani članci

Who's Online

We have 67 guests and no members online