Grubišić: Sabor je servis stranke na vlasti

ivan grubišićNezavisni zastupnik Ivan Grubišić ocijenio je danas da je Hrvatski sabor servis stranke na vlasti i da autonomno ne donosi ni jedan zakon te je zatražio donošenje strateškog projekta razvoja Hrvatske za idućih 20 godina. "Želimo da Sabor bude inicijator zakona, a ne da, kao što se događa danas kada se najavljuje prodaja Hrvatske poštanske banke i Croatia osiguranja, Sabor po narudžbi vlade raspravlja o promjeni osobnog imena", rekao je Grubišić na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru. Stanje u Hrvatskoj je takvo da zahtijeva, kako je rekao, uvođenje svojevrsnog izvanrednog stanja kako bi se izišlo iz duboke sveopće krize. "Sabor bi trebao biti inicijator jednog strateškog projekta razvoja Hrvatske kroz budućih 20 godina", poručio je Grubišić koji smatra da aktualna vlada nije u stanju sama pokrenuti razvoj Hrvatske. Nakon što se izradi i u Saboru prihvati taj strateški projekt, kojeg bi trebali raditi "istaknuti znalci i ljudi prepoznatljiva poštenja i socijalne osjetljivosti", trebalo bi se krenuti u novi početak izgradnje hrvatskog društva, istaknuo je Grubišić ...

Grubišić: Sabor je servis stranke na vlasti, treba nam uvođenje svojevrsnog izvanrednog stanja

Izvor: Hina

Ivan Grubišić je poručio da u krizi koja vlada ne smije biti privilegija i u tom je smislu izdvojio Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti (HAZU). Država daje toj, kako je rekao, 'svetoj kravi' 72 milijuna kuna godišnje, ona ima 240 zaposlenika, a akademici primaju plaću i do 12 tisuća kuna, naveo je Grubišić.

Zamjerivši vlasti što još nisu objavljeni rezultati popisa stanovništva provedenog u travnju prošle godine, Grubišić je rekao da je to "nacionalna sramota".

Za splitski Gay Pride je rekao kako na njemu nije sudjelovao, no da parade nisu način rješavanja problema. U Splitu je bilo više policije nego prosvjednika, pa ta parada nije bila svečana povorka ljudskih prava i zapravo je neuspjela, ocijenio je nezavisni saborski zastupnik Ivan Grubišić.

Povezani članci

Who's Online

We have 530 guests and no members online