Mladi i poduzetni će spasiti Dalmaciju

Dalmacija ne bi smjela živjeti samo dva mjeseca, a životariti ostatak godine, zato što nema strategiju razvoja turizma, kao ni ostalih grana gospodarstva, istaknuto je danas na predstavljanju stranke Pametno u Solinu. Upravo su taj grad uzeli kao dobar primjer kako mladi poduzetnici mogu rasti, razvijati se i napredovati, kad postoji ideja i plan, kao što je primjer Poduzetničkog centra u Solinu. Taj duh stranka Pametno želi probuditi i omogućiti i u ostalim gradovima Dalmacije, posebno u Splitu i Dubrovniku. Pametno se zalaže za strateško upravljanje i regijom i državom, u kojima neće biti stihijskog turizma i iseljavanja domaćeg stanovništva iz centra Splita i Dubrovnika.  - Mladi nam odlaze jer se osnovne društvene vrijednosti preispituju, jer su stranačke iskaznice kriterij za zapošljavanje. A Hrvatska ima potencijal da bude gospodarski razvijena zemlja, zemlja znanja i kvalitetnog obrazovanja, po uzoru na brojne europske zemlje. To su ciljevi za koje se Pametno bori i od svojih principa ne odustajemo – rekla je Marijana Puljak..

PAMETNO U SOLINU

Mladi i poduzetni će spasiti Dalmaciju

Izvor: Pametno.org

- Ne želimo i nećemo dozvoliti da se Split i Dubrovnik pretvore u nešto poput Venecije, da više nema domicilnog stanovništva u centru grada, već se sve pretvara u jedan veliki apartman. Na žalost, Dubrovniku se to već dogodilo, a Splitu se upravo događa i to moramo hitno spriječiti – istaknula je Kristina Vidan, potpredsjednica stranke Pametno te dodala kako cijela Hrvatska počiva na stihijskom razvoju i turizma i ostalih grana, umjesto da se pametno planira razvoj svakog pojedinog dijela gospodarstva i njegovog utjecaja na društvo u cjelini.

Pametno će stoga ovih dana javnosti predstaviti i svoj dorađeni i još detaljniji program za Dalmaciju i Hrvatsku, a kojeg su već na prošlim izborima mediji i analitičari ocijenili najboljim.

- Već smo rekli i stojimo pri tome da Dalmacija treba imati svoj ured u Bruxellesu i štititi interese ove regije i nećemo odustati od borbe za to. Osim toga, smiješno malo povlačimo iz EU fondova, a godinama slušamo samo izgovore zbog čega je tako. Pametno ima stručnjake i koji hoće i koji znaju i njihovo iskustvo svakako ćemo koristiti. Nismo neozbiljna stranka da obećavamo 145 ili 180 tisuća radnih mjesta, najlakše se nabacivati brojkama koje ništa ne znače, ali lijepo zvuče kao izborna obećanja. Mi za svaki dio našeg programa realno kažemo i kako će se provesti i koliko će vremena trebati za to – rekla je Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno.  

Puljak i Vidan napomenule su i da je vrijeme da se prestane gledati u prošlost, da svi zajedno trebamo preuzeti odgovornost, omogućiti Dalmaciji da postane pokretač društvenih promjena i zaustavimo iseljavanje iz nje.

- Mladi nam odlaze jer se osnovne društvene vrijednosti preispituju, jer su stranačke iskaznice kriterij za zapošljavanje. A Hrvatska ima potencijal da bude gospodarski razvijena zemlja, zemlja znanja i kvalitetnog obrazovanja, po uzoru na brojne europske zemlje. To su ciljevi za koje se Pametno bori i od svojih principa ne odustajemo – zaključila je Puljak.

Povezani članci

Who's Online

We have 114 guests and no members online