Poštujte naše znakove

Djeca u prometuSvake godine početkom mjeseca rujna, s početkom nove školske godine Policijska uprava splitsko-dalmatinska započinje s provođenjem akcije "Poštujte naše znakove" u cilju povećanja sigurnosti prometa na cestama te sprječavanja ugrožavanja njihovih života, s naglaskom zaštite djece u prometu, posebno u prvim danima samostalnog sudjelovanja u prometu. U sklopu provođenja ove akcije, u dogovoru s predstavnicima prosvjetno-pedagoške službe i ravnateljima škola, biti će organizirana predavanja i razgovori u svim prvim razredima, s ciljem upoznavanja djece s temeljni pravilima sigurnog sudjelovanja u prometu način prelaska preko kolnika, korištenje pješačkog prijelaza, vožnja u automobilu, vožnja biciklom, kretanje nogostupm i sl.) Policijski službenici će ravnatelje, učitelje i djecu upoznati s mogućnosti korištenja web alata za učenje i provjeru znanja iz prometne kulture pod nazivom "Prometna učilica", na adresi http://prometnaucilica.skole.hr. Za navedeni web alat potrebno je korisničko ime i lozinka, koja se može dobiti od administratora u školi ...


POČELA ŠKOLA - PAZITE NA DJECU

policija u zajednici

Izvor: PU SD

Tijekom mjeseca rujna policijski službenici će svakog dana, posebno u vrijeme početka i završetka nastave pojačano pokrivati prometnice, ulice i raskrižju u zonama škola, te posebno nadzirati obveze vozača prema pješacima, nadzor brzine kretanja vozila, nadzor prijevoza djece te nadzor zaustavljanja i parkiranja vozila.

djeca u prometuTom prilikom će poduzimati sve zakonom propisane mjere prema vozačima koji čine prometne prekršaje, naročito prekršaje nepoštivanja prednosti prolaza pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu kao i ostale prekršaje u zonama škola.

Sigurnost djece u prometu briga je i odgovornost svih nas, stoga očekujemo da će svi sudionici u prometu svojim odgovornim ponašanjem pridonijeti uspjehu ove akcije.
 
Pozivamo vozače na poštivanje prometnih propisa i opreznu vožnju, također pozivamo roditelje koji dovoze djecu u školu da vozila parkiraju tako da ne ugrožavaju drugu djecu i da prilikom prijelaza ceste koriste obilježene pješačke prijelaze.

Povezani članci

Who's Online

We have 167 guests and no members online