Staro selo Jesenice: Sporo se sanira odron kod crkve Sv.Roka

sanacija klizištaZbog klizanja terena u duljini od oko pola metra, Županijska uprava za ceste donijela je lani odluku da sanira potencijalni odron u gornjem dijelu Županijske ceste Sumpetar - staro selo Jesenice, točnije ispred župne crkve Sv. Roka. Na taj način biti će zaštićena od klizišta cesta i kuće pored ceste, jer je posljednjih godina vodljivo da taj teren zajedno sa cestom klizi i bilo je potrebna brza intervencija na sanaciji problema. Radovi su počeli sredinom kolovoza prošle godine i još nisu gotovi. Kod brojnih mještana, ovako oduljenje radova izazvalo je revolt i ogorčenje, što je intenzivirano posljednjih mjeseci kada im je onemogućen svaki prolaz od Sumpetra, već se moraju koristiti neadekvatnom cestom Krilo-Jesenice ...

JESENICE

Sporo se sanira odron kod crkve Sv.Roka

Piše: Davor Grgat

Radove je izvela splitska firma "Kosjenac", na način da se ubrizgava zid ispod zemlje sastavljen od betonsko-čeličnih cijevi u dubinu od 6 m, a na razmaku od pola metra.

Radovi su počeli sredinom kolovoza prošle godine i još nisu gotovi. Kod brojnih mještana, ovako oduljenje radova izazvalo je revolt i ogorčenje, što je intenzivirano posljednjih mjeseci kada im je onemogućen svaki prolaz od Sumpetra, već se moraju koristiti neadekvatnom cestom Krilo-Jesenice.

Da stvar bude gora, u međuvremenu cesta od Sumpetra je poprilično razrovana teškim kamionima, pa će i to izazvati još veći revolt mještana ukoliko se ne dovede u prijašnje stanje.

Kako nam je rekao Ante Vidaković, iz "Kosijenca" radovi su pri kraju, ali slijede još neki dogovori za finalizaciju sa investitorom, Županijskom upravom za ceste, pa ako sve bude po planu cesta bi se mogla pustiti u promet već slijedećeg tjedna.

Ako se prisjetimo da su tijekom posljednjih 12-14 godina ovdje izbila 4 velika požara, koja se zbog uske ceste nisu mogli kontrolirati i načinjene su velike materijalne štete.

Načelnik Općine Dugi Rat, ing. Jerko Roglić, potvrđuje naše stavove i kaže kako su Županijskoj upravi za ceste podnesena dva zahtjeva da nerazvrstana cesta Jesenice - Krug, (koja je nastavak ove ceste) bude proglašena Županijskom cestom, pod ingerencijom lokalne samouprave, jer Općina nije u mogućnosti sanirati ovu cestu, dok bi uz pomoć Županijske ceste to bilo moguće, a na taj način lakše bi se i požari stavili pod kontrolu.

Osim toga, za vrijeme velikih gužvi na Jadranskoj magistrali Split-Omiš, kada se iz Dugog Rata do Omiša vozi više od 60 min. Ova obilaznica Sumpetar - staro selo Jesenice - Stare Duće - Omiš bila bi korisna alternativa.

Povezani članci

Who's Online

We have 68 guests and no members online