Vlada u fušu

Zabrana pomaganja prijateljimaSvi koji su prijateljima pomagali obrati grožđe, obaviti svinjokolju, popraviti automobil, opiturati zidove, urediti sobe, ili pak popraviti računalo mogu na to zaboraviti ako njihovi prijatelji žive na udaljenosti većoj od 500 metara(sic!). Naime, Vlada RH je danas u Sabor poslala zakon o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti kojim želi sankcionirati sivu ekonomiju pa se onima koji nemaju registriranu djelatnost dopušta samo rad za vlastite potrebe, te susjedska i obiteljska pomoć. Podrazumijeva se naravno da susjedska pomoć nije plaćena inače će se tretirati kao - siva ekonomija ...


TKO JE OVDJE LUD?

Berbu grožđa s prijateljima ili popravak bojlera Vlada smatra sivom ekonomijom

Piše: Jagoda Marić / Novi List
Izvor: Novi List

VladaVladaOne koji prekrše odredbe ovog zakona, inspektori će, predlaže Vlada, kaznit novčanom kaznom od 20 do 50 tisuća kuna kao je riječ o registriranoj pravnoj osobi, odnosno poduzeću.

Ako je riječ o fizičkoj osobi, odnosno pojedincu koji nema registriranu djelatnost a pomaže susjedu udaljenom više od 500 metara ili prijatelju koji mu nije susjed prijeti kazna od deset do 30 tisuća kuna.

Uz to inspektor će o svemu obavijestiti i Zavod za zapošljavanje pa se prekršitelj može nadati i brisanju iz registra nezaposlenih.

Nik Titanik - Siva Ekonomija
  Nik Titanik: Siva Ekonomija

Povezani članci

Who's Online

We have 436 guests and no members online