Hrvatski polarni medvjedi i grijesi nečinjenja

Mladen Bajić, glavni državni odvjetnik

Nakon pada "lijepog" Nadana, baš kao i nakon pada "velikog vođe" Sanadera, svi hrvatski tiskani mediji, a posebno izdanja EPH, raspisali su se u svih šesnaest o nekretninama, pokretninama, umjetninama, prepariranim mrtvinama, razigranim ponijima, skrivenim trezorima i ostalom "uzapćenom" blagu sve do jučer neprikosnovenih i nedodirljivih aktera naše političke, državničke i društvene elite. Maltretiraju nas danima naglo osokoljeni urednici na prvih desetak stranica s zapisima ovih "novih" otkrića. Marljivi novinari i cropixi rastrčali su se po svim zakutcima lijepe naše, po imanjima friško palog velmože i tek uvečer umorni, ali zato puni "novih" saznaja i friškog foto materijala, sjedaju pred laptope i do sitnih jutarnjih sati kucaju nove kartice eskluzivnog i još eskluzivnijeg štiva.. Jer javnost ima pravo znati. Javnost ima pravo znati što plaća i na što se troši njihov novac. Novac kojega su kroz zadnja desetljeća "popalili" jučer pali pripadnici društvene elite.. Hej, stani malo! Pa zar sve to naša zainteresirana javnost već godinama ne zna? Ili opravdano sumnja u sumnjive i nečasne rabote? Zašto "analitičari" dublje ne analiziraju zašto je "poduzetni" Nadan pao baš sada, a ne već prije 18-20 godina kad je započeo s svojim napornim kolekcionarskim radom? Ili barem ono kad se upustio u trku za predsjednika Krašograda, pardon, Republike Hrvatske? Da, dragi čitatelji dugoratskog portala, brojni vrli hrvatski muževi i dame davno su se trebali (pri)družiti u Remetincu i sličnim institucijama na partiji golfa "lijepom Nadanu", "velikom Ivi", "radišnom Radi".. A zašto se to nije već dogodilo zahvalimo.. hrvatskoj pravnoj državi. I njenom prvom licu.. Mladenu Bajiću, glavnom državnom odvjetniku ...

NIŠTA KONTRA SILI, KONTRA MRAKU..

Hrvatski polarni medvjedi i grijesi nečinjenja

Piše: Mladen Banović

- "iskreno se nadam da će se u ovoj zemlji jednom prestati krasti" - rekao je nakon pada "lijepog Nadana" ministar gospodarstva RH Ivan Vrdoljak, što su prenijeli mnogi mediji.

Krade se i u Njemačkoj, gospodine ministre, ali tamo djeluje pravna država, zakoni se provode, a kriminal sankcionira, a ne sakriva "pod tepih" ili služi tek kao ucjenjivačka municija pri političkim igrama elite. U Njemačkoj se, eto, sudi i bivšim predsjednicima. Christian Wulff došao je pod pažnju tužiteljstva zbog neprimjerene povezanosti sa velikim njemačkim poduzetnicima, odnosno zbog sumnjivih pozajmica od bogatih prijatelja poduzetnika.

Hrvatski političariU Hrvatskoj se nitko, a pogotovo ne "pravna država", ne "uzbuđuje" previše pitanjima, primjerice, kako je bivši predsjednik Stipe Mesić financirao svoje milijunske predsjedničke kampanje, ne istražuju se ni hrvatski kraci afere "Patrija", ne istražuje se, a ni ne omogućava onima koi su to voljni, "afere" u tuzemstvu i inozemstvu bivših "službi" i njihovih tadašnjih čelnika, poput Josipa Perkovića, a i bezgriješni "ZAMPir" Ivo Josipović spava mirno i bez briga o posljedicama njegove, po mnogima sumnjive i neprimjerene, povezanosti s bogatim prijateljem Markom Vojkovićem, vlasniku tvrtke Emporion koja je u poslu sa ZAMP-om zaradila milijune kuna; itd, itd..

O "grijesima nečinjenja" i suspektnim razlozima za držanje brojnih prijava, izvida i afera u ladicama, te njihovo strogo kontrolirano izvlačenje "u pravi trenutak" pred javnost i pred institucije hrvatske "pravne države", trebalo bi nešto priupitati i Mladena Bajića, glavnog državnog odvjetnika.

A ako je itko kriv što se "u ovoj zemlji još uvijek krade" i što nema više neprikosnovenih i nedodirljivih aktera naše političke, državničke i društvene elite u Remetincu i sličnim ustanovama, onda je to Mladen Bajić i ekipa koja ga drži na koncu.

Jer zakone pravne države treba i provoditi.

Povezani članci

Who's Online

We have 274 guests and no members online