Ljetni most

Do kraja godine i pred "superizbornu" 2024. novi most preko Cetine u Omišu trebao biti u funkciji, dotad će se vršiti sva potrebna mjerenja i testiranja, no prvo pero Duća i Omiša, novinar Slobodne Dalmacije Vinko Vuković saznaje da novi most na Cetini neće imati vjetrobrane, burobrane. Kako to? Jer sagrađen je na mjestu u kanjonu Cetine koje vjetrom ni u ljetnim danima ne oskudjeva, a što će tek biti kada zimi niz kanjon zapuše...
U Hrvatskim cestama kažu da burobran na mostu nije bio ni predviđen projektom (sic!), a da su posljednja ispitivanja pokazala da naknadno dodavanje vjetrobrana na most nije moguće zbog nedozvoljenih amplituda vibracija mosta pri jačem vjetru. Ovisno ovisno o brzini vjetra ograničavati će se brzina kretanja vozila, a iznimno po potrebi i zabraniti promet pojedinim skupinama vozila, kažu u Hrvatskim cestama.
Narod bi rekao da su vrli stručnjaci na burobran jednostavno zaboravili ili da su novi most napravili na pogrešnom mjestu.
No, čini se da (ne)postojanje vjetrobrana nije glavna briga lokalnog stanovništva. Naime, stanovnici Tugara, Naklica, Srinjina, Žrnovnice, ali i drugi, nimalo se ne raduju novom službenom dolasku premijera Sunce, ministra "3 km brze ceste Split-Omiš" Olega Butovića, te cijele delegacije viđenijih HDZ-ovaca i najavljenom otvaranju mosta i usmjeravanju prometa sa sjeverne strane brda Perun. Potpuno je jasno da će povećanje prometa dodatno opteretiti mahom loše ceste Srednjih Poljica, a zbog očekivane znatno veće gustoće prometa, mještani brinu i za svoju sigurnost te pogotovo sigurnost djece.

Izvor: Slobodna Dalmacija, Dalmatinski portal

Ljetni most u Omišu

Povezani članci

Who's Online

We have 58 guests and no members online