Boris Šuljić: Nama nikakvi izbori ne mogu pomoći

Premijer Plenković će u predizbornoj godini našim novcima povećati plaće svim državnim službenicima za 6,12%, PDV neće smanjiti, upravnu reformu i racionalizaciju državnog, regionalnog i lokalnog aparata neće provesti, poreznu reformu i bitna rasterećenja za gospodarstvo neće provesti, pravosudnu reformu neće provesti, neće vratiti povjerenje i pravnu sigurnost među gospodarstvenike i među građane. Mirovinski i zdravstveni sustav neće reformirati, 72% moje plaće ide tim državnim sustavima, kada se liječim često idem privatno, a na mirovinu ne računam, javni servis mi nije bio saveznik nikada u mojih 35 godina poduzetništva. On je dakle samo logičan pa je izračunao, tamo ih je više :-). ...

Izvor: FB Boris Šuljić

Našim novcima spašavati će propala i neodrživa javna poduzeća, kupovati će glasove po BiH, hraniti će partijski klijentelizam i ovaj tumor koji će nas svih jednom progutati.

Isto bi to napravio i Bernardić.

Nama ni jedni izbori neće pomoći. Nas ni jedna vlada neće izvući iz ove sveopće ekonomske i društvene rupe. Nama treba obvezujući građanski referendum o novom društvenom Sporazumu, kojeg će potpisati milijun građana i kojeg će na kraju morati potpisati sve partije. Referendum na kojem građani traže preciznu i neodgodivu provedbu svih važnih društvenih i ekonomskih reformi. Dokidanje partijskog pseudokapitalizma i partijskih poduzetnika, uhljeba i svakog klijentelizma koji ih je tamo doveo i takvima učinio. Osudu korupcije na svim razinama od općinskih špelunki do salona Ustavnog suda,..

Ovo predugo traje i nama nikakvi izbori nisu riješenje. Zemlja u kojoj ništarije preko noći postaju uglednici i moćnici, u kojoj nema zaštite za žrtve najgnusnijih zločina i u kojoj pravda ne sustiže prijestupnike, u kojoj se u javnim ustanovama ni spremačice ili kućni majstori ne mogu zaposliti bez partijske privole, u kojoj poduzetnici trpe nesrazmjeran pritisak u odnosu na globalnu konkurencij i moraju to trpjeti jer samo radom hrane svoje zaposlene i svoje obitelji. Zemlja koju nerijetko u zemlji i u svijetu predstavljaju neobrazovani i nekompetentni ljudi bez ikakvog dostojanstva.

Takva zanemarena, zapuštena, neambiciozna i nepravedna zemlja, zapuštenih građana nastavlja se i dalje iscrpljivati jalovim temama, histerizirati na '41 i '91 emotivno uzdizati svoje partijske idole, padati u ekstaze nakon Modrićevog gola i čekati iduću turističku sezonu.

Nama nikakvi izbori ne mogu pomoći.

Povezani članci

Who's Online

We have 263 guests and one member online

  • admin