Iz Regije..

Obilne kiše opet prouzorčile odron na cesti Radmanove mlinice - Kučiće

Nije trebalo puno čekati, a da se opet dogodi ono na što su mnogi upozoravali. Tek što je saniran dio prometnice na potezu Radmanove mlinice - Kučiće, zadnja obila kiša prouzročila je dodatne teškoće pa je samo koji kilometar dalje ponovno došlo do urušavanja zemlje na cestu i sada se promet odvija samo jednim kolničkim trakom. - Stanje na ovoj prometnici možemo okarakterizirati kao opasno za živote vozača. Radi se o par kilometara koji jednostavno ne udovoljavaju svim potrebnim kriterijima za normalno odvijanje prometa jer je cesta u svom uzdužnom i poprečnom profilu ostala ista kao i prije sto godina, odnosno za vrijeme austrougarske vladavina, kada je i izgrađena - kaže omiški gradski vijećnik Milivoj Juričić ...

CESTA OPASNA ZA ŽIVOT

Piše: Mladen Nejašmić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Učestalost odrona nedvojbeno iziskuje gradnju nove prometnice. Još prije par godina županija je izradila idejno rješenje po kojemu bi se ublažio uspon i za nekoliko kilometara skratilo prometovanje od Omiša do Kučića. Ali od tada do danas ni centimetra naprijed, ali zato kilometrima natrag.

U više navrata omiški gradski vijećnik dipl.ing. Milivoj Juričić upozoravao je na stanje županijske prometnice kojom za ljetnih mjeseci prođe i više od tisuću vozila dnevno, što je svrstava uz bok jedne od najprometnijih županijskih prometnica.

- Također sam upozoravao na sječu stoljetnih stabala uz cestu, čije su žile koliko-toliko sprječavale da zemlja ne završi na cesti. Ovako kada nema stabala, suši se i njegovo korijenje pa je bilo očekivano da imamo ovo što danas gledamo na ovoj vrlo frekventnoj županijskoj prometnici - kazao je Juričić.

Povezani članci

Who's Online

We have 69 guests and no members online