Prosvjed upozorenja ribara

prosvjed ribaraJednosatnim mirnim prosvjedom u većim ribarskim lukama, od Istarske do Dubrovačko-neretvanske županije, danas su hrvatski profesionalni ribari brodskim sirenama izrazili nezadovoljstvo visokom cijenom plavog dizela, koja im, kako tvrde, ugrožava egzistenciju. U prosvjedima je sudjelovalo oko 300 ribarskih brodova, izjavio je predsjednik Sindikata ribara Hrvatske Petar Baranovć u splitskoj luci u koju je mirno prosvjedujući uplovilo 40-tak ribarskih brodova s područja Splitsko-dalmatinske županije ...

Izvor: HINA, Slobodna Dalmacija

- Vodili smo računa da mirnim prosvjedima ne ometamo pomorski promet -  rekao je Baranović, dodavši kako hrvatska Vlada snosi odgovornost za daljnju sudbinu hrvatskog ribarstva.

Prosvjedu u splitskoj luci nazočio je i državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Tonči Božanić, koji je rekao da su ga na prosvjed pozvali ribari.

Izjavio je da razumije probleme hrvatskih ribara kojima je teže nego ribarima u zemljama EU i na Sredozemlju, jer za istu količinu i kvalitetu ribe imaju zbog troškova dvostruko manju zaradu. Najavio je kako se uskoro može očekivati rješenje poteškoća ribara.

Pritom je rekao kako je Ministarstvo izradilo više prijedloga o prevladavanju ribarskih poteškoća te da se o tomu pregovara s Ministarstvom financija, a konačnu bi odluku trebala donijeti hrvatska Vlada.

Povezani članci

Who's Online

We have 155 guests and one member online

  • admin