Policija upozorava: Pojačavamo kontrole na cestama, nema opravdanja za pijane vozače

Na području Republike Hrvatske će se od 8. do 11. studenog obilježavati „Dani Martinja“, narodni običaji krštenja mošta, zbog čega se u cestovnom prometu očekuje povećan broj sudionika pod utjecajem alkohola. Tijekom deset mjeseci ove godine, na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske zabilježene su ukupno 2 803 prometne nesreće. U 228 prometnih nesreća, sudionici (najvećim djelom vozači) su bili pod utjecajem alkohola.


Policija apelira: Ne sjedajte za volan pod utjecajem alkohola!

Izvor: Slobodna dalmacija
Foto: Boris Kovačev / CROPIX


U cilju prevencije prometnih nesreća s najtežim posljedicama, policijski službenici će na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske provoditi pojačane aktivnosti u prometu, koje se prvenstveno odnose na sankcioniranje vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola i opojnih droga, ali i na sankcioniranje prekršaja prekoračenja brzine, korištenja mobitela za vrijeme vožnje, te nekorištenja sigurnosnog pojasa na svim sjedalima u vozilima i zaštitne kacige na mopedima i motociklima – zbog kojih često dolazi do teških posljedica u prometnim nesrećama - izvjestila je PU Splitsko-dalmatinska.

Građane se također obavještava da će policijski službenici, osim u „Danima Martinja“, tijekom studenog i prosinca također intenzivirati postupanje u prometu na području ove Policijske uprave, s naglaskom na već spomenute prekršaje.- Kako vlastitim ponašanjem ne bi doveli u opasnost sebe i ostale sudionike u prometu, molimo građane da se pridržavaju zakonskih propisa, a posebno da poštuju ograničenja brzine kretanja vozila i da ne sjedaju za upravljač vozila ukoliko su prethodno konzumirali alkohol ili druga opojna sredstva - koristite javni ili taxi prijevoz, pješačite ili unaprijed dogovorite s nekim iz društva tko će ostati trijezan i voziti natrag.

U uvjetima noćne vožnje, posebno vikendom, vozite sporije i opreznije, a pritom ne zaboravite da nema opravdanog razloga za vožnju pod utjecajem alkohola i opojnih droga - poručuju iz policije.

Povezani članci

Who's Online

We have 670 guests and no members online