Juris Protecta: Nema alternative štednji ali i pravnoj državi

prosvjedVilim Ribić i njegov sindikat nemaju moralnu legitimaciju za prosvjede. Nema alternative štednji ali i pravnoj državi. Prosvjed sindikata prosvjetnih radnika krenuo je kada su dirnuti njihovi interesi. Taj isti sindikat na čelu s njegovim predsjednikom pozvao nas je svojevremeno da se zajednićki odupremo organiziranoj pljački Hrvatske odvjetničke komore. Taj isti sindikat i njegov predsjednik su brzo ušutkani vjerojatno zahvaljujući lobiranju protivne strane. Umjesto da se ovaj sindikat i svi ostali zauzmu za funkcioniranje pravne države, koje je pretpostavka za svaki gospodarski oporavak, oni se isključivo bore za vlastite interese, a ne znaju da su njihovi interesi sastavni dio interesa svih građana Hrvatske...

JURIS PROTECTA

PRIOPĆENJE POVODOM ŠTRAJKA PROSVJETNIH RADNIKA

Piše: Zlatko Zeljko
Izvor: JURIS PROTECTA, udruga za unapredenje pravosuda u RH


Hrvatska država i svi njezini građani su žrtva pljačkaških odvjetničkih tarifa i dugotrajnosti sudskih postupaka.  Pravosuđe zbog dugotrajnosti postupaka krši ljudska prava stotinama tisuća građana i onemogućava gospodarski razvoj. Medu njima su razumije se i mnogobrojni građani koji su članovi sindikata.

Pozivamo sve članove sindikata i druge građane da otkažu poslušnost vodstvu i izaberu čelnike koji će zastupati politiku koja omogućava sveukupno rješavanje nagomilanih problema u Hrvatskoj, a ne samo parcijalnu borbu za svoje interese.

U suprotnom će posljedica biti definitivni bankrot države i društva.

S druge strane aktualna vlada nema moralnu legitimaciju za daljnju vladavinu, jer isplaćuje astronomske otpremnine članovima vodećeg političkog establišmenta.

Slučaj bivšeg čelnika Croatia osiguranja to najbolje pokazuje. Hrvoje Vojković je dobio otpremninu od 7,5 milijuna kuna na osnovi menedžerskog ugovora kojeg je Sanaderov Nadzorni odbor zaključio a Milovanovićev Nadzorni odbor odobrio isplatu otpremnine od cca. 2.000 prosječnih mjesečnih plaća!! Predstavnici aktualne vlasti odustali su od pobijanja "ugovora", a njihov Nadzorni odbor "amenovao" isplatu otpremnine od 7,5 milijuna.

Sindikati se s pravom pitaju kako su osiguravaju sredstva za multimilijunske odštete političkim čelnicima, a prosvjetni radnici moraju trpjeti smanjenje plaća. 

Opći interesi se u Hrvatskoj svuda zapostavljaju, a kontinuitet zla se nastavlja.

Povezani članci

Who's Online

We have 244 guests and no members online