Hajduk živi vječno – ili ne? U ponedjeljak nova sjednica Gradskog vijeća

hajduk, poljudPred Hajdukom su iznimno teški dani nakon što im je Gradsko vijeće odbilo dati jamstvo za kredit, te je stečaj postao realna opcija. Nogometni klub Hajduk, simbol Dalmacije, na korak je da propadne. Ukoliko stvarno dođe do stečaja, kako je najavio predsjednik kluba Marin Brbić, igrači će dobiti slobodne ruke, a Hajduk će moći krenuti u natjecanje iz najniže lige. Bio bi to krah velikana, ali i neuspjeh prvog hvatskog sportskog kluba koji je postao dioničko društvo. Predsjednik kluba Marin Brbić otvoreno je kazao da ukoliko novac ne stigne do 1. studenoga Hajduk odlazi u stečaj, a Torcida je čuvši crne vijesti iz Banovine pozvala na prosvjed koji je počei u 15 sati ispred Banovine ...

NIŠTA OD KREDITA, HAJDUKU PRIJETI STEČAJ

Hajduk živi vječno – ili ne?

Piše: Alan Eder / Lider press
Izvori: Lider press, Slobodna Dalmacija

Usprkos alarmantnim vijestima da klubu hitno treba kredit da bi preživio, Gradsko vijeće odbilo je dati suglasnost za dobivanje istog. Pred Hajdukom su teška vremena jer im na naplatu dolazi skoro 90 milijuna kuna.

Usprkos prodaji igrača Ante Vukušića i Anasa Sharbinija klub nedostaje novca da podmiri dug, a svi su se nadali da će Grad Split dati jamstvo za podizanje kredita.

Na današnjoj sjednici to se nije dogodilo, već su vijećnici okrenuli leđa splitskom ponosu. Oni su mogli dati jamstvo kao većinski vlasnici klubovi, a stranka gradonačelnika Željka Keruma ostala je suzdržana jer nije postignut konzesus.

Predsjednik kluba Marin Brbić otvoreno je kazao da ukoliko novac ne stigne do 1. studenoga Hajduk odlazi u stečaj.

Još ranije, već 15. listopada, postoji teoretska mogućnost da igrači kojima se ne isplaćuju plaće raskinu ugovore na štetu kluba, prijeti i definitivna suspenzija UEFA-e, pa čak i isključenje struje, pa je cijela situacija konačno i javno opisana kao vrlo, vrlo dramatična.

Torcida je pozvala na prosvjed koji bi trebao uskoro početi, odnosno u 15 sati ispred Banovine.

"Pozivamo sve članove KN Torcida Split kao i sve druge navijace, simpatizere, građane grada Splita, Dalmacije, Hrvatske, da nam se pridruže danas u 15:00 h na prosvjedu ispred Banovine. Hajduk nisu uništili ni Njemci, Talijani , Orjunaši, Karađorđevici pa nećete ni vi podruzi, kerumi... Kontra mraku, kontra sili!", stoji u pozivu na prosvjed.


U ponedjeljak nova sjednica Gradskog vijeća?

Izvor: DalmacijaNews

Tristotinjak najvijača Hajduka je stiglo oko 15 i 20 pred ulaz u Banovinu, gdje ih je dočekala policijska barikada. S povikom "Ne damo Hajduk", zatražili su još jednom sastanak u gradskoj Upravi. Dvojica navijača potom su primljena u Banovinu, gdje ih je primio zamjenik gradonačelnika Jure Šundov.

Nakon pola sata predstavnici Torcide izašli su i izvjestili okupljene navijače da im je obećano kako će u ponedjeljak biti održana nova sjednica Gradskog vijeća, na kojoj će biti prihvaćena jamstva za kredit.

Nakon toga, navijači su se počeli razilaziti. U ponedjeljak će pred Banovinom biti održan veliki skup navijača Hajduka.

Povezani članci

Who's Online

We have 510 guests and no members online