Završila druga, Linova era hrvatskog rukometa

Hrvatska je završila svoju egipatsku turu bolnim porazom protiv oslabljene Danske, u prvenstvu koje je pokazalo lošu formu naših reprezentativaca, razotkrilo sve slabosti naše igre na ovom SP ali i teško stanje rukometa na klupskom nivou u Hrvatskoj.
- U prvom poluvremenu smo dobro igrali, obrana nije bila toliko jaka, ali mislim da smo dobro izdržali. Kasnije je ponestalo snage i nije išao. Čestitam momcima, trudili su se mnogi i oni koji su manje igrali su bili dobri, ali realno je da je Danska jednostavno bolja. Moram poslati poruku svima. Moramo proizvoditi velike talente i uložiti vrijeme da dođu novi igrači koji će nositi reprezentaciju. Moramo više ulagati u proizvodnju velikih igrača. Koristim priliku da se zahvalim svim ljubiteljima rukometa koji su tolikih godina podržavali reprezentaciju. Naravno da bih bio sretniji da sam otišao s velikim rezultatom. Međutim, to je život, u 47 godina karijere sam osvojio sve što sam mogao i sada ću odmarati malo, pa se opet vratiti rukometu - rekao je na odlasku s kormila reprezentacije "mag iz Umaga" Lino Červar.  A glede nacionalnog sporta u siječnju - više sreće dogodine! Ili već na kvalifikacijama za Olimpijadu gdje će Hrvatska igrati u skupini s Francuskom, Portugalom i Tunisom i gdje mora osvojiti jedno od prva dva mjesta ako želi otići u Tokio.
A na tim sportskim događanjima "kauboje" će voditi novi "šerif", odnosno "prvi predradnik" velikog gazde hrvatskog rukometa Zorana Gopca. A on je, za upućene nikakvo iznenađenje, Hrvoje Horvat, dosadašnji Linov pomoćnik i trener Nexe-a koji je u četvrtak imenovan novim izbornikom hrvatske rukometne reprezentacije. Sretno mu i sretno im.

MB

Povezani članci

Who's Online

We have 584 guests and no members online