Ratomir Ivičić novi direktor HTZ

Ratomir Ivičić izabran je za direktora Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ), odlučilo je Turističko vijeće HTZ-a. Istrijan Ivičić je dosad obnašao dužnost zamjenika ministra turizma, a prije toga bio je direktor tvrtke Brijuni rivijera. Od proljeća je na mjestu zamjenika ministra i od odlaska Meri Matešić s mjesta direktorice praktički je vodio HTZ, i to je iskustvo, kako sam kaže, presudilo u odluci da se javi na natječaj u lipnju ...

Izvor: Poslovni dnevnik

Turističko vijeće dobilo je i završni nacrt strateškoga marketig plana koji je izradio Horwath Zagreb u suradnji sa španjolskim THR-om. Odlučeno je i da će se u ovoj godini izdvojiti 4,8 milijuna kuna za pilot projekt predsezone i posezone (PPS), za čiju je provedbu stiglo 36 ponuda.

Imenovani su i novi direktori 11 predstavništava HTZ-a u inozemstvu, pri čemu su dosadašnje pozicije zadržala samo tri direktora.

- Hrvatska može kotirati puno bolje na stranim tržištima i turizam uz dulju sezonu može zaposliti znatno više ljudi i pokrenuti gospodarski rast, smatra novi direktor HTZ-a Ratomir Ivičić.


Herak: Lakrdija i farsa

Bivši ministar turizma Ivan Herak velikom je lakrdijom i farsom nazvao višemjesečno natezanje oko imenovanja direktora Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) ali i samo imenovanje Ratomira Ivičića. Sve to je, kaže, "već koštalo hrvatski turizam, što je vidljivo iz rezultata dosadašnje sezone".

Tom odlukom, rekao je Herak novinarima, iščezla je svaka mogućnost da se realizira Strategija razvoja hrvatskog turizma koju je donio Sabor, a u kojoj bi najveću zadaću trebala obaviti nacionalna promidžba.

"U tim okolnostima predati funkciju dirketora HTZ-a osobi koja nema ni sekunde, ne u nacionalnom marketingu, nego u marketingu turističke tvrke, predstavlja diverziju hrvatskog turizma", ustvrdio je Herak koji je zbog toga pozvao ministra turizma Darka Lorencina da, a u interesu turizma, podnese ostavku.

Povezani članci

Who's Online

We have 826 guests and one member online

  • admin