GAST 2019

U Splitu je u srijedu, 27.2 otvoren Međunarodni sajam GAST, koji se održava u Spaladium areni do 2. ožujka. Više od 700 izlagača iz osam zemalja predstavit će svoju gastronomsku ponudu u Spaladium Areni na jednom od vodećih gastronomskih i turističkih događaja u Hrvatskoj.
- Sajam predstavlja četiri dana čistog hedonizma i sve u funkciji pripreme za turističku sezonu. Posjetiteljima sajma će se predstaviti najbolje od gastronomije, turizma, vinarstva kao i tvrtke iz oblasti ugostiteljstva i opremanja prostora u funkciji turizma. Tako nas očekuju brojne degustacije hrane i pića, prezentacije najboljih splitskih restorana, gostovanje Michelinovih kuhara, premijera slanih sladoleda, premijera preko 50 novih alkoholnih i bezalkoholnih koktela, fiševi, čorbanci, svakodnevne marende, sedam radionica degustacije vina, kako za početnike, tako i za prave znalce. Uz rekordan broj izlagača, očekujemo i kvalitetnu poslovnu posjetu. Očekujemo oko 18 tisuća ljudi kroz četiri dana sajma - najavila je Sanja Vuković Veić, direktorica tvrtke Sajam Split i organizatorica sajma.

Izvor: Dalmatinski portal

GAST obuhvaća niz specijaliziranih sajmova: 24. Međunarodni sajam prehrane, 24. Međunarodni sajam pića, 24. Međunarodni sajam hotelske i ugostiteljske opreme, 24. Međunarodni sajam vina – Dionizijana, 13. Međunarodni sajam namještaja - Furnitura, 13. Sajam za turizam - Saturn te 4. Sajam sladoleda i slastica, jedinstvena specijalizirana sajamska manifestacija u Hrvatskoj.

Radno vrijeme sajma je od 9.30 do 19 sati.

Sajam prati niz zanimljivih događanja: 8. Turistička mreža, konferencija o turizmu, Dionizijana - 24. međunarodno ocjenjivanje vina i jakih alkoholnih pića i svečana dodjela nagrada vinarima, predstavljanje najboljih restorana pod okriljem Splitska gastro scene, gostovanje najpoznatijih hrvatskih i stranih kuhara nagrađenih Michelinovim zvjezdicama, natjecanje u pripremi pizza s kvalifikacijom na svjetsko prvenstvo, edukacije u pripremi napoletanske pizze, 7 besplatnih vinskih radionica, tradicionalna humanitarna manifestacija Poznati u kuhinji, te brojne degustacije i prezentacije.

Povezani članci

Who's Online

We have 658 guests and no members online